Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, vrea să îşi spele reputaţia şi să revină pe scenă

Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, pus sub acuzare de justiţia neozeelandeză pentru posesie de droguri şi proferarea de ameninţări cu moartea, a denunţat luni "o reţea de minciuni ridicole" şi şi-a exprimat dorinţa de reveni pe scenă alături de celebrul grup australian.

69 afișări
Imaginea articolului Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, vrea să îşi spele reputaţia şi să revină pe scenă

Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, vrea să îşi spele reputaţia şi să revină pe scenă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să îmi recapăt locul de muncă şi reputaţia şi sunt sigur că le voi recupera", a declarat rockerul sexagenar într-un interviu acordat postului public de televiziune TVNZ, în care a dezvăluit că îşi petrece timpul între "pescuit" şi "preacurvie".

Muzicianul, originar din Australia, dar rezident neozeelandez din 1983, s-a aflat în ultimele luni în atenţia justiţiei.

Acuzat pentru o scurtă vreme că ar fi ordonat un dublu asasinat - acuzaţie retrasă din cauza lipsei de dovezi -, Phil Rudd a rămas în continuare pus sub acuzaţie pentru proferarea de ameninţări cu moartea la adresa unui antreprenor şi a fiicei acestuia şi pentru posesie de stupefiante. Pentru aceste fapte, rockerul riscă o pedeapsă de şapte ani de închisoare.

Phil Rudd a fost de altfel arestat la începutul lunii decembrie, după ce s-a implicat într-o bătaie pe o stradă din Tauranga, un oraş din Noua Zeelandă unde acesta deţine o somptuoasă proprietate pe ţărmul oceanului.

Acuzaţia potrivit căreia ar fi încercat să recruteze un asasin plătit pentru a ucide două persoane este "ridicolă", a declarat el.

"Totul este fals, sunt dezgustat. E complet ridicol, de parcă aş fi avut nevoie de cineva pentru aşa ceva", a adăugat Phil Rudd.

Rockerul a respins, de asemenea, zvonurile publicate în presa locală care evocau infracţiunea de cumpărare a unor servicii sexuale. "Vă jur că sunt un băiat bun", a declarat rockerul.

Eliberat pe cauţiune şi aflat sub control judiciar, Phil Rudd a respins toate acuzaţiile care i-au fost aduse. Următoarea audiere în cazul său a fost stabilită pentru 10 februarie.

Înfiinţată în 1973, în Australia, de fraţii Malcoln şi Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat "Rock or Burst".

Acesta este primul album de studio al trupei australiene, după discul "Black Ice" din 2008. Malcolm Young, care suferă de demenţă, a fost înlocuit la chitară ritmică de nepotul său, Stevie Young, pentru a acompania solo-urile de chitară ale lui Angus Young, ultimul membru fondator încă prezent în componenţa formaţiei.

AC/DC a lăsat să se înţeleagă că va susţine un turneu mondial în 2015, cu sau fără toboşarul ei legendar, Phil Rudd, care s-a alăturat trupei australiene în 1975. Rockerul a fost dat afară din formaţie în 1983, după o dispută cu Malcolm Young, dar a revenit în grup în anul 1994.

Turneul mondial de promovare a noului album - "Rock or Burst Tour" - va debuta printr-o secţiune europeană care va fi deschisă de un concert la Arnhem, în Olanda, pe 5 mai.

Într-o carieră de peste patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, în mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici