Pía León este cea mai bună bucătăreasă din lume în 2021

  • Premiul acordat de ”The World's 50 Best Restaurants” merge în Lima, capitala statului Peru, la femeia în vârstă de 34 de ani.
  • De 3 ani, Pía León şi-a adăugat un proiect individual, Kjolle, la munca de la restaurantul în care lucrează alături de soţ, bucătarul Virgilio Martínez.
  • „Aş vrea ca cei care vin aici să mănânce bine şi să înveţe ceva despre biodiversitatea incredibilă a ţării mele”, este motto-ul femeii.
1168 afișări
Imaginea articolului Pía León este cea mai bună bucătăreasă din lume în 2021

Pía León şi-a deschis restaurantul Kjolle în cel mai plin de viaţă şi mai interesant cartier al capitalei peruviană, Barranco. Un obiectiv graţie căruia a fost desemnată cea mai bună bucătăreasă din 2021 de către ”The World’s 50 Best Restaurants”, care va dezvălui clasamentul celor mai bune restaurante din lume în ceremonia de pe 5 octombrie, de la Anvers (Belgia).

La 34 de ani, León spune că "încă de mică visam să fiu la bucătărie. Îmi plăcea să mănânc şi să gătesc, dar mai presus de toate să-mi adun familia în jurul mesei. Din acest motiv am ales această profesie".

De-a lungul anilor, a făcut ucenicie în restaurante importante, inclusiv la hotelul Ritz din New York, Astrid & Gastón din Lima, dar mai presus de toate, zece ani responsabil de bucătăria unui restaurant care a primit în mod repetat titlul de cel mai bun restaurant din America de Sud şi printre cele mai bune 10 din lume. În 2018, a fost desemnată cel mai bun bucătar din America Latină.

Numele restaurantului său, Kjolle, provine de la numele unui copac care creşte la altitudini extreme şi în care înfloresc flori portocalii strălucitoare. Pía are o viaţă împărţită între familie, fiind mama unui băiat.

„Este o onoare să acordăm acest premiu pentru Pía León”, a comentat William Drew, director la ”The World's 50 Best Restaurants” - cele mai bune 50 de restaurante din lume.

”Pasiunea pentru utilizarea ingredientelor native din ţara sa a devenit un punct de referinţă pentru alţii", a încheiat Drew.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici