Pisica Lil Bub, o senzaţie a internetului, a murit. Mesajul proprietarilor

Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume, care avea milioane de admiratori pe reţelele de socializare online, a murit la vârsta de 8 ani, au anunţat proprietarii acesteia, potrivit tmz.com.

1082 afișări
Imaginea articolului Pisica Lil Bub, o senzaţie a internetului, a murit. Mesajul proprietarilor

Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume, a murit. Sursă foto: Instagram

O senzaţie a internetului, Lil Bub a "lansat" de-a lungul vieţii un album, o carte, un spectacol de teatru şi un talk show.

Mike şi Stacy Bridavsky, proprietarii lui Lil Bub, care locuiesc în Bloomington, statul american Indiana, au anunţat că felina a murit duminică, "prematur, în somn".

Lil Bub avea polidactilie şi suferea de nanism, dar şi de o boală a oaselor numită osteopetroză. Pisica avea întotdeauna limba scoasă, deoarece maxilarul ei inferior era foarte mic şi nu avea dinţi. Cu toate acestea, spun stăpânii, care au adoptat-o după ce a fost găsită la gunoi, pisica avea un apetit normal.

Deşi Lil Bub a avut mai multe probleme de sănătate, inclusiv o infecţie agresivă la sistemul osos, proprietarii acesteia spun că nu se aşteptau să moară prematur.

Datorită felinei, a fost lansat în SUA primul fond naţional pentru animale cu nevoi speciale, aceasta ajutând la colectarea a peste 700.000 de dolari pentru organizaţiile din domeniu.

Mai mulţi cercetători au iniţiat o campanie pe site-ul experiment.com pentru secvenţierea genomului lui Lil Bub, pentru a înţelege înfăţişarea sa unică.

Cercetătorii erau de părere că pisica era înrudită cu cea a scriitorului Ernest Hemingway, de asemenea polidactilă.

Felina l-a însoţit pe actorul Robert DeNiro la Festivalul Tribeca de la New York în 2013. Motivul a fost acela că Lil Bub a fost protagonista documentarului "Lil Bub & Friendz", care a avut premiera la acel eveniment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici