Pizza blochează Australia de Sud. Aproape două milioane de oameni sunt în carantină. Explicaţiile autorităţilor

  • O persoană infectată cu Covid-19 care livra pizza a declanşat un blocaj în Australia de Sud.
  • Individul în cauză a minţit că nu lucra la un Woodvill Pizza Bar Australia.
  • Autorităţile spun că tulpina Covid-19 era extrem de contagioasă.
436 afișări
Imaginea articolului Pizza blochează Australia de Sud. Aproape două milioane de oameni sunt în carantină. Explicaţiile autorităţilor

Profimedia

Aproape două milioane de oameni sunt în carantină într-un stat australian din cauza unei minciuni. O persoană care livra pizza a declarat, la o anchetă epidemiologică, că a trecut doar pasager printr-un restaurant din Adelaide. De fapt, acesta lucra acolo. Ulterior au fost identificaţi şi alţi angajaţi infectaţi.

Medicii australieni spun că tulpina de coronavirus pe care angajaţii au contractat-o este extrem de contagioasă.

Au fost detectate mai multe focare secundare, după depistarea celui din restaurantul cu pricina. De aceea, ca să prevină răspândirea virusului, s-a decis să fie impuse urgent restricţii. S-au închis şcoli, baruri, cafenele. Rămân deschise doar supermarketurile şi unităţile sanitare. Nimeni nu îşi explică de ce a minţit australianul. 

”Eu nu sunt în mintea acelui om. Nu înţeleg de ce a spus asta. Nu e o întrebare la care avem răspuns,” a spus Nicola Spurier, şeful serviciului de Sănătate Publică.

”Conducerea situaţiilor de urgenţă le solicită oamenilor să furnizeze informaţii la cerere. Nu este prevăzută nicio pedeapsă pentru răspunsurile care induc în eroare,” a precizat Grant Stevens, comandantul poliţiei din Australia de Sud.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici