Playlist de Crăciun: Piese de dragoste şi reverie, nostalgie jazz şi evergreen-uri

Playlist-ul de Crăciun începe cu vocea caldă a tinerei Joy Williams şi se sfârşeşte cu piese celebre în interpretarea celor mai aclamaţi artişti din muzica jazz. Iată câteva recomandări muzicale MEDIAFAX, în pragul Sărbătorilor de Iarnă.

705 afișări
Imaginea articolului Playlist de Crăciun: Piese de dragoste şi reverie, nostalgie jazz şi evergreen-uri

Playlist de Crăciun: Piese de dragoste şi reverie, nostalgie jazz şi evergreen-uri (Imagine: Hepta)

Joy Williams - More Than I Ask For

Doi iubiţi cu obrajii roşii, sub vâsc. Zâmbesc odată cu toate luminiţele de Crăciun. Vocea lui Joy Williams e precum cristalul. Versurile jucăuşe şi vesele.

Wizzard - I Wish It Could Be Christmas Every Day

Crăciunul cool în anii '70, cu membrii trupei Wizzard costumaţi festiv. Cor de copii îmbrăcaţi în costume de spiriduşi, veselie şi petrecere cu sclipici în părul tapat al starurilor glam rock.

Darlene Love - Christmas (Baby Please Come Home)

O combinaţie de doo-wop şi gospel, voci feminine, fete de preoţi care cântă cu entuziasm. America ştie cum să celebreze Crăciunul.

Wham! - Last Christmas

Cea mai descărcată melodie de Crăciun. Fosta trupă a lui George Michael. Piesă sentimentală, nostalgică. De dragoste şi dor. În videoclip, un grup de schiori, printre care şi George Michael. În fundal, creste de munţi pe care s-a presărat zăpadă.

Bing Crosby - White Christmas

Vocea baritonală a lui Bing Crosby îndeamnă la reverie. Piesa e evergreen-ul suprem. Melodie hollywoodiană desăvârşită. Scopul e să emoţioneze. Fără nicio referinţă religioasă la sărbătoarea Naşterii, doar amintiri din copilărie ale bărbatului matur Bing.

Stevie Wonder - Someday At Christmas

Atunci când Stevie cântă simţi că eşti în preajma unui prieten de încredere. Wonder invocă speranţa, îndeamnă umanitatea să spere şi să se dezbare de tendinţele sale copilăreşti spre dezbinare şi război. Wonder Stevie este un copil mic matur şi serios în blândeţea şi iubirea lui. Melodiile sale par la fel de atemporale precum iubirea în sine.

 

Ella Fitgerald - Sleigh Ride

Ella vă urează "Crăciun fericit" cu trilul vocii sale jazz. Pe coperta albumului ce se numeşte "Ella Wishes You a Singing Christmas "de pe care este extras acest single "Sleigh Ride" există un unicorn multicolor ce ţine un fir de floare în dinţii de căluţ magic. Crăciunul e vremea în care fantezia oamenilor invadează realitatea.

Dean Martin - Let It Snow

Versatilul şi ludicul Dean Martin cântă "Let It Snow!". Melodia e despre dragoste, the man loves that woman, prăjituri şi o noapte nesfărşită de Crăciun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici