VIDEO Ploaie de meteori, în noaptea de joi spre vineri. Stelele căzătoare provin din coada cometei Halley

  • Este a doua noapte de apogeu al curentului de meteori eta-Aquaride.
  • Meteorii, care provin din coada cometei Halley, vor putea fi observaţi în noaptea de joi spre vineri.
  • Stelele căzătoare vor împânzi cerul, fiind vizibili, în medie 40 de meteori pe oră.
1579 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ploaie de meteori, în noaptea de joi spre vineri. Stelele căzătoare provin din coada cometei Halley

Ploaie de meteori. Stelele căzătoare provin din coada cometei Halley

În noaptea de joi, 6 mai, spre vineri, 7 mai, se vor putea vedea mai mulţi meteori decât de obicei. Acest fenomen are loc din cauza atingerii unui maxim al curentul eta Aquaride.

Condiţiile ideale pentru observaţii sunt: un cer senin şi fără lună, departe de lumina oraşelor şi, în special, înaintea zorilor.

Curentul de meteoriţi eta-Aquaride este format din resturi ale celebrei comete Halley care poate fi observată de pe Pământ la fiecare 76 de ani. Cometa a fost văzută ultima oară în 1986 şi va mai putea fi observată în 2061. Numele de Eta-Aquaride vine de de la faptul că originea aparentă a meteorilor este constelaţia Vărsătorului (Aquaris).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici