Poem de Marin Sorescu, afişat în metroul londonez. Părerea călătorilor despre campanie

  • Un poem semnat de Marin Sorescu a apărut într-o imagine surprinsă în metroul londonez şi a trezit mândria internauţilor români
  • Cei mai mulţi uită că în urmă cu doi ani puteau să citească poeme selectate pentru un tren din subteranul românesc
  • Poezia rămasă la începutul anului 2020 pe pereţii staţiilor Metrorex sunt mai degrabă de genul DIY
4186 afișări
Imaginea articolului Poem de Marin Sorescu, afişat în metroul londonez. Părerea călătorilor despre campanie

Poem de Marin Sorescu, într-o imagine surprinsă în metroul londonez

Poemul tradus de D.J.Enright este extras din volumul „The biggest egg in the world”, publicat la editura Bloodaxe în 1987.

Printre traducătorii textelor lui Sorescu selectate în volum se regăsesc poeţi cunoscuţi precum Ted Hughes, Seamus Heaney, David Constantine sau Paul Muldoon.

Românii aflaţi în Londra pot să citească poezie în metrou datorită unui proiect iniţiat în 1986 de americanca Judith Chernaik. Aceasta a şi primit titlul onorific de cavaler al Imperiului Britanic pentru impactul pe care l-a avut proiectul său.

De trei ori pe an sunt alese poeme care sunt afişate în metrou.

Imaginea care surprinde poemul lui Sorescu la Londra a fost distribuită joi de peste 4.000 de internauţi.

„Metrorex nu a fost capabilă de o astfel de campanie” a comentat un utilizator.

De fapt, o campanie publicitară pentru o companie de cafea a umplut vagoanele metroului bucureştean cu fragmente de poezie în cadrul unui proiect care a avut loc în 2013.

Poemele au venit şi au plecat în subteranul românesc şi în locul lor au rămas anunţurile şi mesajele scrise de mâna călătorului.

De-a lungul timpului proiecte asemănătoare au inclus poeţi români în selecţii afişate pe pereţii metrourilor din Varşovia (Wiersze w Metrze) şi Praga (Poezie pro cestujíci).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici