- Home
- Life-Inedit
- (16.04.2016, 10:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Povestea celui mai în vogă bucătar român: Cum a ajuns la conducerea unuia dintre restaurantele de top din Londra alături de un chef Michelin: "Nu am mers la facultate pentru că a trebuit să muncesc"
Alex Crăciun îşi trăieşte acum visul. De la Capra Neagră din Poiana Braşov, Alex Crăciun a ajuns acum să conducă bucătăria Sosharu din Londra, restaurant abia deschis într-una dintre cele mai impresionante arene culinare ale lumii, parte din imperiul gastronomic construit de Jason Atherton, un răsfăţat al stelelor Michelin, informează da.zf.
5949 afișări
Povestea celui mai în vogă bucătar român: Cum a ajuns la conducerea unuia dintre restaurantele de top din Londra alături de un chef Michelin: "Nu am mers la facultate pentru că a trebuit să muncesc"
Începutul a fost neplanificat, dar traseul a fost construit cu ambiţia unui obsedat de munca sa, 20 de ore pe zi, zi de zi. Pentru Alex Crăciun mâncarea este totul, este alfa şi omega poveştii sale, iar cele mai „aromate“ capitole abia acum încep să fie scrise, informează da.zf.
„Tata gătea mereu acasă, aşa că de la o vârstă fragedă am fost înconjurat de mâncare, de procesul de a găti. Nu mi-am dat seama la acel moment, dar cred că acest lucru a semănat scânteia pasiunii pentru gătit în mine“, spune Alex Crăciun, 30 de ani, pentru După Afaceri Premium.
TITLURILE ZILEI
-
• VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului
-
ieri, 23:00
• Pentagonul alocă 20 miliarde dolari pentru dezvoltarea avionului care-l va înlocui pe F-22 Raptor
-
astăzi, 06:25
-
astăzi, 05:46
• 4 obiceiuri proaste la masă care te fac să îmbătrâneşti mai repede
-
astăzi, 07:36
• Podul prăbuşit din Baltimore: Cadavrele a doi muncitori, recuperate din apă
-
ieri, 16:55
-
ieri, 22:31
-
ieri, 21:00
-
ieri, 22:26
-
ieri, 13:02
• Principele Regent Nicolae va fi repatriat şi înhumat lângă fratele său, Regele Carol al II-lea
-
ieri, 13:45
• Şefa ASSMB şi managerul Spitalului Colţea, cercetaţi sub control judiciar
-
ieri, 19:15
-
ieri, 18:05
-
-
ieri, 10:13
-
ieri, 11:52
Nu şi-a dat seama pe loc că magia deja fusese făcută, aşa că începuturile relaţiei sale cu gătitul sunt mai degrabă întâmplătoare decât nemţeşte planificate.
„Nu am mers la facultate pentru că a trebuit să mă apuc de muncă şi pentru că voiam să fac bani cât mai repede. Pur şi simplu s-a întâmplat. Eu nu am planificat să devin chef, dar m-am ales cu un job într-o bucătărie, iar dragostea mea pentru gătit a început să crească din acel moment. Apoi am realizat că este un lucru de care sunt pasionat în mod veritabil.“
Primul job? Restaurantul Capra Neagră de la intrarea în Poiana Braşov. Aproape pare de necrezut că dintr-un restaurant care întâmpină în prezent dificultăţi în a face o omletă cinstită se pot naşte astfel de cariere, dar pasiunea pentru meserie dublată de muncă până la pragul epuizării totale pot face minuni.
„Visul meu a fost să călătoresc şi am avut şansa de a găsi un job în Newcastle (localitate situată la circa 500 de kilometri de nordul Londrei - n.red.). Am profitat de această oportunitate, iar acest lucru s-a dovedit a fi un pas important, o decizie cu adevărat bună.“
Într-un interviu acordat Bloomberg, printre zâmbete, Alex Crăciun mărturisea că la început experienţa din Newcastle a fost groaznică. Nu vorbea limba, aşa că nu înţelegea foarte bine ce se petrece în jurul său, dar după cinci luni de zile a ajuns să conducă bucătăria de acolo.
Pasul cel mai mare avea să fie însă întâlnirea cu Jason Atherton. Cu o carieră absolut uimitoare, care a presupus colaborări cu chef-i legendari precum Ferran Adria, Jason Atherton se alătură în 2011 grupului Gordon Ramsay. După ce lansează Maze în Londra şi supervizează deschiderea a altor cinci restaurante cu acelaşi nume la nivel global, Jason Atherton decide să părăsească Gordon Ramsay Holdings pentru a-şi înfiinţa propriul său grup de restaurante, The Social Company. În aprilie 2011 deschide Pollen Street Social în Mayfair, una dintre cele mai exclusiviste zone din Londra, şi în numai 6 luni de zile obţine o stea Michelin. De 20 de ani în România se deschid zeci de restaurante, niciunul nu a primit vreo stea. De fapt nici nu se ştie dacă vreun agent Michelin a păşit în vreun restaurant din România.
Citeşte continuarea AICI.
Citeşte şi: Facebook ştie totul despre tine şi partenerul tău de viaţă. Link-ul secret prin care poţi vedea ISTORICUL relaţiei
Citeşte şi: Bucureştiul şi zonele sale periferice, puse într-o lumină nouă de Festivalul Internaţional al Luminii
Citeşte şi: Cum a devenit Panama raiul evaziunii fiscale pentru americani. Totul a început în urmă cu mai bine de un secol
Citește pe alephnews.ro: Gheața polară se topește și modifică rotația Pământului. În următorii ani vom pierde o secundă
Citește pe www.zf.ro: Revoltă la Carrefour în România: Cu cât sunt plătiţi angajaţii
Citește pe www.zf.ro: Kaufland a susţinut educaţia cu 27.000 de premii pentru şcoli
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FOTO. Expoziția Brâncuși de la Centrul Pompidou din Paris a început. Timpul nu așteaptă: O poți vizita până în iulie
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:31
-
ieri, 22:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 763. Ucrainenii susţin că au respins un nou atac aerian al ruşilor / Ucraina primeşte mai mulţi bani de la FMI / Şeful FSB acuză Ucraina, SUA şi Marea Britanie că se află în spatele atacului de la Moscova / Zelenski, un nou apel către Occident pentru accelerarea livrării de F-16 şi Patriot