Povestea Palatului Suţu, polul balurilor bucureştene din secolul XIX

Aflat în inima Bucureştiului, la kilometrul zero al Capitalei, Palatul Suţu poartă cu mândrie o istorie de aproape 200 de ani.

816 afișări
Imaginea articolului Povestea Palatului Suţu, polul balurilor bucureştene din secolul XIX

Palatul Suţu, polul balurilor bucureştene din secolul XIX

Polul balurilor din a doua parte a secolului XIX, la care participau inclusiv regele Carol I şi regina Elisabeta, sediul cartierului general german în timpul Primului Război Mondial, sediu al Primăriei Capitalei sau al Băncii Chrissoveloni, în Palatul Suţu se află în prezent Muzeul Municipiului Bucureşti. Despre istoria şi însemnătatea acestui palat am vorbit cu Horia Iova, muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului Bucureşti.

„Palatul Suţu, care este astăzi sediul Muzeului Municipiului Bucureşti, era, în zilele lui de început, sediul mondenităţilor bucureştene. El îşi are începutul în anii 1830, atunci când a fost construit din porunca boierului Costache Suţu, un boier foarte puternic venit dintr-o familie de origine greacă care a ocupat diverse funcţii importante în spaţiul românesc. O fire ambiţioasă, puternică, determinată şi un caracter uneltitor aspira chiar, se pare, la tronul Ţării Româneşti”, afirmă Horia Iova, muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii familiei Suţu au ocupat numeroase funcţii importante în Moldova şi în Ţara Românească, dând chiar domnitori, precum Alexandru Suţu şi Mihai Suţu, care au condus de câteva ori cele două ţări româneşti la finalul secolului XVIII şi în prima parte a secolului XIX.  Postelnicul Costache Grigore Suţu, care a construit palatul între 1833 şi 1834, era nepot de frate cu domnitorul Mihai Suţu.

Citeşte povestea completă a palatului în Descoperă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici