"Povestea unui pierde-vară", de Paul Negoescu, la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons

Lungmetrajul "Povestea unui pierde-vară", de Paul Negoescu, a fost selectat la ediţia de anul acesta, a 34-a, a Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia, la acelaşi eveniment fiind invitat să facă parte din juriul de scurtmetraje regizorul Adrian Silişteanu.

90 afișări

Festival International du Film d'Amour de la Mons are loc anul acesta în perioada 15 - 22 februarie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Institutul Cultural Român din Bruxelles, care susţine participarea regizorilor români la eveniment.

Filmul "Povestea unui pierde-vară" va fi proiectat, în premieră în Belgia, în prezenţa regizorului Paul Negoescu, la Auditorium Abel Dubois din Mons. La premiera din 17 februarie, de la ora 18.00, Paul Negoescu va prezenta filmul şi va dialoga cu publicul la sesiunea de întrebări-răspunsuri.

Paul Negoescu are realizări cinematografice de succes, răsplătite din plin de o prezenţă importantă a publicului spectator, naţional şi internaţional. Cea mai recentă producţie cinematografică a sa, "Povestea unui pierde-vară", se înscrie în aceeaşi reţetă de succes cu care, se pare, a mai tras un loz câştigător.

"«Nu am crezut niciodată că voi face un film în stilul lui Allen»", spune Negoescu, deşi admiră filmele regizorului. "Povestea unui pierde-vară" nu este doar inspirat de filmele lui Woody Allen, ci este şi un omagiu adus marelui regizor şi actor, a declarat regizorul Paul Negoescu pentru Variety.

Paul Negoescu, născut în 1984, în Bucureşti, este regizor, scenarist şi producător. Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale", preparator regie film UNATC, a înfiinţat în 2013 casa de producţie de filme independente Papillon Film. De asemenea, a iniţiat, împreună cu Ana Drăghici, programul "Film+" pentru susţinerea tinerilor cineaşti. A fost numit ambasador onorific al Festivalului Filmului European 2017. Încă din timpul studenţiei, a realizat o serie de scurtmetraje remarcate în competiţiile naţionale şi internaţionale: "Examen", "Radu+Ana", "Târziu", "Acasă".

Adrian Silişteanu, născut în 1975, la Bacău, a studiat cinematografia la Bucureşti, dar a urmat şi cursurile de cinematografie digitală la Institutul Naţional al Audiovizualului din Paris. Din 2005, a lucrat în principal ca director de imagine pentru multe filme, seriale TV şi reclame. În acelaşi timp, a scris şi a realizat câteva proiecte, printre care se numără şi filmul "Scris/ Nescris", care a câştigat mai multe premii. Printre filmele regizate de Adrian Silişteanu se numără "Afganistans" (2019), "Şanţul" (2013), iar printre cele la care a lucrat ca director de imagine - "Jandarmul" (2019),"Un om la locul său" (2018), "Shabab Sheyab" (2018), "Fixeur" (2016).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici