Video Prahova: Competiţie de machete radiocomandate, cu participanţi din 11 ţări, pe aerodromul Strejnicu - FOTO/VIDEO

Sportivi din 11 ţări participă, până pe 28 august, la Campionatul Mondial de Aeromodele Machete Radiocomandate, care se desfăşoară pe aerodromul de la Strejnicu, judeţul Prahova, 33 de astfel de machete fiind înscrise în competiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

218 afișări

Organizatorii evenimentului au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că arbitrarea acestor machete se face static, la stand, în cadrul expoziţiei. Notele sunt cu atât mai mari cu cât aeromodelul seamănă mai bine avionului real.

“Apoi, se trece la proba de zbor care conţine două probe obligatorii, decolarea şi aterizarea, şi opt probe opţionale pe care le alege concurentul, în funcţie de posibilităţile avionului. Sunt probe pentru avioane acrobatice şi probe pentru avioane neacrobatice”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, secretarul general al Federaţiei Române de Modelism, Marius Conu.

În competiţie participă machete lucrate chiar de către competitori.

“Concurenţii trebuie să-şi construiască modelele. Îşi aleg un model, o machetă din Primul Război Mondial, din Al Doilea Război Mondial, sau din aviaţia civilă. Trebuie construit de la A la Z, fără să-şi cumpere mai multe piese. În caz contrar, concurentul este descalificat”, a explicat, pentru MEDIAFAX, profesorul de aeromodele Marius Săvulescu.

La competiţia de la Strejnicu sunt prezente echipaje din Norvegia, Franţa, Marea Britanie, Australia, Austria, Italia, Elveţia, Cehia, Polonia, San Marino, pe lângă cele din România, 33 de machete fiind înscrise.

Printre sportivii prezenţi se află şi Andreas Luthi, din Elveţia, care participă la astfel de competiţii de 24 de ani.

“Am început în 1992 şi am fost de şase ori campion. Acum, intru al doilea în concurs şi sper să zbor cât mai bine. Mă lupt pentru o medalie”, a declarat el, pentru MEDIAFAX.

Potrivit organizatorilor, arbitrii si membrii juriului sunt din Statele Unite, Norvegia, Finlanda, Spania, Olanda, Elveţia, Africa de Sud, Suedia, Anglia, Grecia şi România.

Expoziţia de machete este deschisă publicului, zilnic, iar competiţia se încheie, pe 28 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici