VIDEO Forfotă în Parcul Naţional Piatra Craiului. Pregătirile urşilor pentru hibernare, surprinse de o cameră Romsilva

  • Imagini cu câţiva urşi care merg prin pădure şi fac ultimele pregătiri înainte de hibernare au fost surprinse de camerele Romsilva montate într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului.
1029 afișări
Imaginea articolului VIDEO Forfotă în Parcul Naţional Piatra Craiului. Pregătirile urşilor pentru hibernare, surprinse de o cameră Romsilva

FOTO: Facebook Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Imaginile cu urşii care se pregătesc de hibernare au fost surprinse de o cameră Romsilva montată în sălbăticie. Animalele au fost filmate într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului.

„Forfotă mare în Parcul Naţional Piatra Craiului! Câteva cadre adorabile surprinse de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva. Urşii acumulează vara şi mai ales toamna mai multă grăsime necesară somnului de iarnă, atunci când se retrag într-un bârlog, iar metabolismul acestora este redus, ajutându-i să supravieţuiască iarna, când hrana este limitată”, au acris reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Potrivit specialiştilor Romsilva, urşii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar şi de origine animală, de la peşti, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări şi insecte.

În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate. Urşii detectează hrana de la câţiva kilometri distanţă, având simţul olfactiv extrem de dezvoltat. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici