Premieră cinematografică: Doi mari actori spanioli vor juca pentru prima dată într-un film al lui Almodovar. Cine sunt aceştia

Actorii spanioli Penelope Cruz şi Antonio Banderas vor juca pentru prima dată împreună într-un film şi vor face acest lucru într-o peliculă regizată de Pedro Almodovar, care se va intitula "Los amantes pasajeros/ The Brief Lovers".

503 afișări
Imaginea articolului Premieră cinematografică: Doi mari actori spanioli vor juca pentru prima dată într-un film al lui Almodovar. Cine sunt aceştia

Premieră cinematografică: Doi mari actori spanioli vor juca pentru prima dată într-un film al lui Almodovar. Cine sunt aceştia

Pedro Almodovar finalizează în aceste zile repetiţiile pentru noul său proiect cinematografic, "The Brief Lovers", iar Cruz şi Banderas vor juca împreună într-o scenă din film. Penelope Cruz va avea o apariţie specială în această peliculă, dar va fi însoţită în acea scenă de compatriotul ei Antonio Banderas, informează Screendaily.

Cruz şi Banderas vor filma scena lor într-o singură zi.

Filmul îi va avea în distribuţie pe unii dintre cei mai mari actori spanioli şi sud-americani, precum Lola Dueñas (cunoscută pentru rolul din "Volver"), Javier Cámara (cunoscut pentru rolul din "Vorbeşte cu ea") şi Cecilia Roth (care a jucat în "Totul despre mama mea"), alături de actorii spanioli de comedie Carlos Areces şi Raúl Arévalo, dar şi de actorul mexican José Maria Yazik.

Acţiunea se va petrece în întregime într-un avion ce urmează să sufere un accident. Pasagerii, temându-se pentru vieţile lor, încep să îşi dezvăluie cele mai mari secrete. Potrivit producătorului Agustin Almodovar, "The Brief Lovers" va fi o "comedie nebună" în stilul anilor '80, întrucât fratele său Pedro a dorit să regizeze o comedie după "cele două filme dark" ale sale "Îmbrăţişări frânte" şi "Pielea în care trăiesc".

Filmările vor debuta în vara aceasta la Madrid, iar El Deseo, compania de producţie deţinută de fraţii Almodovar, doreşte să lanseze filmul în cât mai multe ţări în aceeaşi zi, pentru a evita pirateria, în primăvara anului 2013, şi în afara festivalurilor de film.

"The Brief Lovers" marchează cea de-a cincea colaborare cinematografică dintre Pedro Almodovar şi Penelope Cruz, pe care renumitul cineast spaniol o consideră "muza" sa, după "Sânge fierbinte/ Carne trémula" (1997), "Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre" (1999), "Volver" (2006) şi "Îmbrăţişări frânte/ Los abrazos rotos" (2009). Antonio Banderas a colaborat cu Pedro Almodovar de şapte ori, cea mai recentă apariţie a actorului într-un film regizat de celebrul cineast spaniol înregistrându-se în pelicula "Pielea în care trăiesc/ La piel que habito" din 2011, realizată la peste 20 de ani de la "Leagă-mă strâns/ ¡Átame!" (1990).

Cu cele 20 de lungmetraje ale sale, Pedro Almodovar a construit cea mai admirată filmografie din cinematografia spaniolă după Luis Bunuel şi a lansat o întreagă generaţie de actori iberici - Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril şi Penelope Cruz.

În afara premiului Oscar pentru "Vorbeşte cu ea", Almodovar a fost recompensat cu patru premii Cesar şi cu două premii Goya. Singurul trofeu major care i-a scăpat este Palme d'Or, decernat la Festivalul de la Cannes, unde a primit însă premiul pentru regie - pentru filmul "Totul despre mama mea" (1999) - şi cel pentru scenariu - pentru "Volver" (2006).

Penelope Cruz este cunoscută ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebră cu rolul din filmul "Totul despre mama mea", pe care mentorul său l-a lansat în 1999. Ea a fost nominalizată la premiile Oscar în 2007, pentru rolul din "Volver", tot sub semnătura lui Almodovar. Printre filmele în care a mai jucat se numără "Belle Epoque" (1992), "Deschide ochii" (1997), "Femeia mereu deasupra" (2000), "Vanilla Sky - Deschide ochii" (2001) şi "Nu te mişca" (2004). Penelope Cruz a fost recompensată cu premiul Oscar în 2009 pentru rolul din "Vicky Cristina Barcelona". A fost nominalizată şi în 2010 la premiile Oscar, pentru prestaţia sa din musicalul "Nine". Este prima actriţă spaniolă recompensată cu premiul Oscar pentru interpretare şi prima actriţă spaniolă care a primit o stea pe Bulevardul gloriei - Walk of Fame - din Hollywood.

Antonio Banderas a apărut recent în filmul "Pielea în care trăiesc/ La piel que habito" de Pedro Almodovar. În ultimii ani, Antonio Banderas, care este căsătorit cu actriţa americană Melanie Griffith, a jucat în special în producţii hollywoodiene, notabil fiind rolul pe care l-a făcut în "Masca lui Zorro", dar a bucurat şi copiii, împrumutându-şi vocea motanului aventurier din seria "Shrek" şi din filmul "Motanul încălţat/ Puss in Boots".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici