Premieră la Grădina Zoologică din Berlin: Cum arată primii pui de panda uriaş care s-au născut astăzi | FOTO, VIDEO

Primii pui de panda uriaş născuţi la Grădina Zoologică din Berlin, Germania, au venit pe lume luni şi se simt foarte bine, potrivit dw.com.

1174 afișări
Imaginea articolului Premieră la Grădina Zoologică din Berlin: Cum arată primii pui de panda uriaş care s-au născut astăzi | FOTO, VIDEO

Premieră la Grădina Zoologică din Berlin: Primii pui de panda uriaş au venit, astăzi, pe lume | VIDEO

Meng Meng ("Vis Dulce", în limba chineză), o femelă de panda uriaş, i-a născut pe cei doi pui luni, la interval de aproximativ o oră unul de celălalt, a anunţat directorul Grădinii Zoologice din Berlin, Andreas Knieriem.

După ce l-a născut pe primul pui, Meng Meng l-a plasat pe acesta pe abdomenul ei, pentru a-l încălzi. La scurt timp după, s-a născut şi cel de-al doilea pui.

Andreas Knieriem a spus că, deşi aceştia sunt primii pui pentru Meng Meng, ursoaica "îi îngrijeşte exemplar". Deocamdată, puii nu vor fi prezentaţi publicului.

Meng Meng şi tatăl puilor, Jiao Qing ("Dragă"), locuiesc la Grădina Zoologică din Berlin din vara anului 2017. Urşii au fost împrumutaţi din China, dintr-o rezervaţie situată în Chengdu, în cadrul unei înţelegeri încheiate între autorităţile locale şi cancelarul german Angela Merkel.

Primarul capitalei germane, Michael Müller, i-a felicitat pe Andreas Knieriem şi pe echipa sa pentru reuşită, printr-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter.

Puii nu vor rămâne la grădina zoologică, ci se vor întoarce în China, după doi-patru ani, potrivit termenilor înţelegerii încheiate între cele două părţi.

Taguri:
panda uriaş,
pui,
zoo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici