PREMIERĂ: Tradiţionala scenă a naşterii lui Iisus, expusă la Vatican, realizată din nisip | VIDEO

Tradiţionala scenă a naşterii lui Iisus expusă în Piazza San Pietro de la Vatican a fost realizată în premieră din nisip, 720 de tone din acest material fiind utilizate pentru lucrarea cu o înălţime de aproximativ 5,5 metri, potrivit Reuters.

503 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ: Tradiţionala scenă a naşterii lui Iisus, expusă la Vatican, realizată din nisip | VIDEO

PREMIERĂ: Tradiţionala scenă a naşterii lui Iisus, expusă la Vatican, realizată din nisip

Lucrarea a fost realizată în ultimele două săptămâni, de trei sculptori, din Olanda, Rusia şi Cehia, sub îndrumarea unui artist specializat în sculptura în nisip, americanul Rich Varano.

Scena are o înălţime de 5,5 metri şi o lăţime de 16 metri şi este inaugurată vineri.

Pentru sculptură a fost folosit un tip special de nisip, adus cu camioanele din oraşul Jesolo, de lângă Veneţia.

Scena, care îi prezintă pe Iosif, Maria, bebeluşul Iisus, magi, îngeri, păstori şi animale, beneficiază de un sistem de protecţie în caz de condiţii meteorologice nefavorabile şi va fi eliminată în luna ianuarie.

Varano a declarat pentru Reuters că se aşteaptă la critici din partea persoanelor mai conservatoare, care consideră că scena naşterii lui Iisus ar trebui să includă sculpturi tradiţionale din lemn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici