Premiere în secţiunea "Tenebre" a Festivalului "Lună Plină" de la Biertan - VIDEO

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic "Lună Plină", care va avea loc în perioada 14-18 august, la Biertan, prezintă opt premiere în secţiunea "Tenebre", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

117 afișări
Imaginea articolului Premiere în secţiunea "Tenebre" a Festivalului "Lună Plină" de la Biertan - VIDEO

Premiere în secţiunea "Tenebre" a Festivalului "Lună Plină" de la Biertan (Imagine: Shutterstock)

În afara competiţiei anunţate săptămâna trecută, Festivalul "Lună Plină", primul şi unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, inaugurează secţiunea paralelă "Tenebre", un best of 2012-2013 în materie de producţii lansate în cadrul celor mai importante festivaluri fantastice ale lumii şi difuzate în exclusivitate în România.

Pe lângă deja amintitele "El cuerpo" (nominalizat la Goya 2013), "We Are What We Are şi V/H/S/ 2 (lansate la Sundance 2013), secţiunea propune alte cinci titluri de referinţă ale genului.

"Vanishing Waves/ Aurora" este poveste de iubire imposibil/ cerebrală, premiată cu "Melies d'Or" pentru cel mai bun film fantastic al anului 2012. Proiecţia de la Biertan va avea loc în prezenţa regizoarei Kristina Buozyte.

"Stitches" spune povestea unui clovn, care se întoarce la viaţă şi se pune pe căsăpit adolescenţi. Filmul irlandezului Conor McMahon (premiul pentru "cea mai spectaculoasă moarte" la Frightfest 2012) reuşeşte să facă publicul să râdă cu lacrimi şi să se oripileze.

"The Bay/ Teroare în golf" se înscrie în genul "found footage" care se transformă într-un soi de docu-horror ecologic. Regizorul Barry Levinson (Oscar pentru "Rain Man") demonstrează, sângeros dar cu sânge rece, că talentul nu ţine cont de gen.

"The Lords of Salem" este un gotic, şaptezecist, sângeros şi reverent, un horror retro-stilizat pe care Rob Zombie şi-a dorit toată viaţa să-l vadă şi să-l facă. În rolul principal se regăseşte soţia lui, Sheri Moon Zombie. Roluri episodice au şi veteranele Patricia Quinn, Dee Wallace şi Meg Foster.

În "Grabbers/ Lighioane", localnicii dintr-un sat irlandez de coastă se baricadează cu căţel, cu purcel (plus poliţiştii de serviciu) în crâşmă şi se îmbată conştiincios aşteptând niscai dihănii cu tentacule. Filmul a primit premiul publicului la Neuchatel şi Strasbourg 2012.

Potrivit comunicatului, prima ediţie a Festivalului "Lună Plină" a avut loc în perioada 16 - 19 august 2012 şi a strâns peste 3.000 de spectatori. Şi anul acesta, "Lună Plină" rămâne un festival complet independent şi auto-finanţat. Pentru ca tot ceea ce şi-a propus să devină realitate şi pentru a reuşi o ediţie la standard european, festivalul a decis să iniţieze o campanie de tip crowdfunding 100% românească pentru strângerea unei sume de 20.000 de lei. Suma reprezintă doar o parte din buget, dar este vitală pentru ca "Lună Plină" să fie "cu adevărat experienţa ultimă în materie de festival fantastic", mai spun organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici