PREMIILE EMMY: Miniseria "Hatfields & McCoys", coprodusă de Castel Film şi filmată în România - două premii

Miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012.

1086 afișări
Imaginea articolului PREMIILE EMMY: Miniseria "Hatfields & McCoys", coprodusă de Castel Film şi filmată în România - două premii

PREMIILE EMMY: Miniseria "Hatfields & McCoys", coprodusă de Castel Film şi filmată în România - două premii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică seară au fost decernate premiile Emmy "artistice", la gala Primetime Emmy 2012, după ce, pe 15 septembrie, tot la Los Angeles, au fost acordate premiile Emmy "tehnice", potrivit emmys.com.

Cele două premii pentru interpretare masculină primite de miniseria TV "Hatfields & McCoys" duminică seară se alătură celor trei primite la gala din 15 septembrie. Atunci, românul Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, fiind recompensat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV". Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.

Miniseria "Hatfields & McCoys", care-l are în rolul principal pe actorul Kevin Costner, a primit în total 16 nominalizări la ediţia din acest an a premiilor Emmy. Astfel, alături de Stanomir, au fost nominalizaţi artiştii români Şerban Porupcă ("cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV", alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black) şi Adina Bucur ("cele mai bune costume pentru o miniserie TV", alături de Karri Hutchinson).

Miniseria filmată în România a mai primit, pe 15 septembrie, un premiu pentru cel mai bun machiaj şi cel mai bun montaj în categoria sa.

Miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys" este produsă de History Channel şi realizată integral în România la Castel Film. Seria TV a avut succes în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel, pe 28 mai (Memorial Day), a înregistrat o audienţă de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria "Hatfields and MCCoys", care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din România, dar şi în localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, şi s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în România.

Serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducţiile "Waterworld - Lumea apelor" (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, şi "Robin Hood, prinţul hoţilor" (1991). Kevin Costner este şi unul dintre producătorii miniseriei marca History Channel.

Cea de-a 64-a gală a premiilor Primetime Emmy a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi a fost prezentată de Jimmy Kimmel.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul "primetime" a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC şi FOX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici