Premiul literar francez Interallié, acordat lui Karine Tuil, pentru "Les choses humaines"

Premiul literar francez Interallié a fost acordat, miercuri, scriitoarei Karine Tuil, pentru volumul "Les choses humaines", portretul unei familii de condiţie bună a cărei viaţă este distrusă de o acuzaţie de viol, potrivit Le Figaro.

51 afișări
Imaginea articolului Premiul literar francez Interallié, acordat lui Karine Tuil, pentru "Les choses humaines"

Premiul literar francez Interallié, acordat lui Karine Tuil, pentru "Les choses humaines"

Licenţiată în dreptul comercial şi comunicare, Karine Tuil a scris 11 romane, traduse în mai multe limbi străine.

"Les choses humaines", care a fost publicat la editura Gallimard, este cel mai recent roman al său.

Jean Farel este un jurnalist politic, iar soţia sa, Claire, este activistă pentru drepturile femeilor. Cei doi au un fiu, student la o prestigioasă universitate americană. O familie care pare a avea succes, dar care va fi distrusă de nişte acuzaţii de viol.

Anul trecut, premiul literar francez Interallié a fost acordat scriitorului Thomas B. Rever, pentru volumul "L'Hiver du mécontentement".

Interallié încheie sezonul trofeelor franceze pentru literatură, care a culminat cu premiul Goncourt, atribuit anul acesta scriitorului Jean-Paul Dubois, pentru romanul său "Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici