Preşedintele american, acuzat că a folosit ilegal coloană sonoră a unui film din trilogia Batman, în scopuri electorale | VIDEO

Un clip electoral care conţinea o piesă de pe coloana sonoră a filmului "Cavalerul Negru: Legenda Renaşte", publicat de Donald Trump pe platforma de micro-blogging Twitter, a fost eliminat după ce compania Warner Bros. l-a acuzat pe preşedintele american de încălcarea drepturilor de autor.

379 afișări
Imaginea articolului Preşedintele american, acuzat că a folosit ilegal coloană sonoră a unui film din trilogia Batman, în scopuri electorale | VIDEO

Preşedintele american, acuzat că a folosit ilegal coloană sonoră a unui film din trilogia Batman, în scopuri electorale

Videoclipul, care avea scop electoral - în contextul în care Trump candidează din nou la funcţia de preşedinte al SUA în 2020 -, a fost publicat pe Twitter marţi, la ora locală 16.43, potrivit deadline.com.

El conţinea atât trimiteri la adversarii preşedintelui american - precum actriţa de comedie Rosie O'Donnell şi contracandidata la alegerile prezidenţiale din 2016 Hillary Clinton -, cât şi menţiuni ale acţiunilor întreprinse de Donald Trump de la învestire până în prezent. În clip a fost folosit cântecul "Why Do We Fall", compus de artistul german Hans Zimmer pentru pelicula "Cavalerul Negru: Legenda Renaşte/ The Dark Knight Rises", ultima din trilogia despre supereroul Batman, regizată de cineastul britanic Christopher Nolan.

Clipul a fost însoţit de mesajul "Make America Great Again" ("Să facem America măreaţă din nou"), folosit de preşedintele american în precedenta campanie prezidenţială.

"Utilizarea coloanei sonore a Warner Bros. din filmul «The Dark Knight Rises» în acest clip de campanie nu a fost autorizată", a afirmat compania de producţie de film într-un comunicat oficial. "Încercăm să găsim mijloacele legale potrivite pentru a-l elimina", potrivit aceleiaşi surse.

La ora locală 23.58, clipul încă putea fi găsit pe contul lui Donald Trump, însă a dispărut la scurt timp după, fiind menţionat faptul că eliminarea a fost făcută în baza încălcării drepturilor de autor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici