VIDEO  Prezenţă extrem de rară în râul Detroit. O vidră de râu a fost observată pentru prima dată în ultimii 100 de ani

  • O vidră de râu a fost observată în râul Detroit pentru prima dată în ultimul secol.
  • Eric Ste Marie, un ecologist marin care studiază la Universitatea Windsor din Ontario, a declarat pentru CNN că remarcabila apariţie a avut loc după ce partenerul său i-a sugerat să meargă la o plimbare înainte de a începe lucrul.
256 afișări
Imaginea articolului Prezenţă extrem de rară în râul Detroit. O vidră de râu a fost observată pentru prima dată în ultimii 100 de ani

Sursa foto: Twitter

Ste Marie locuieşte pe malul canadian al râului Detroit, care desparte Detroit, Michigan, de Windsor, Ontario. „Am zărit ceva maro şi blănos în apă", a spus el. „De obicei, când văd aşa ceva, este vorba de un şobolan mosc sau de o nurcă, care sunt mult mai frecvente în această zonă".
 
Vidrele de râu, mamifere semiacvatice care pot creşte până la 30 de kilograme şi peste 1,5 metri lungime, se găsesc în toată America de Nord, deşi aria lor de răspândire a fost afectată semnificativ de vânătoare şi de pierderea habitatului, potrivit CNN.
 
Ste Marie şi partenerul său "au sprintat câteva sute de metri" până la pasarela spre care se îndrepta vidra. El şi-a luat camera de filmat şi apoi a obţinut o înregistrare video cu capul vidrei ieşind din apă. „Nici măcar nu ştiam că este posibil să vezi vidre de râu aici", a spus el. Aşa că a contactat nişte experţi locali, care au confirmat că nu mai fuseseră văzute vidre de râu în râul Detroit de 100 de ani.
 
„Aveam sentimentul că ar putea fi o întâlnire rară, dar chiar nu aveam idee cât de rară", a spus Ste Marie. 
 
Populaţiile de vidre de râu au scăzut din anii 1600 din numeroase motive, inclusiv comerţul cu blănuri şi pierderea habitatului. Detroit avea o "poluare incredibilă", a spus Hartig. Era "atât de mult petrol în râu încât nu numai vidrele de râu, ci şi castorii nu puteau trăi acolo. Uleiul le acoperea blana şi nu puteau să se termoregleze şi să se încălzească, aşa că au murit".
 
Dar eforturile de curăţare din ultimele decenii au deschis calea pentru revenirea vidrelor în râu. Hartig a spus că, în 2019, au fost observate vidre de râu în Parcul Naţional Lake Erie, după ce au traversat înot Lacul Erie. A fost prima dată când vidrele au fost văzute acolo în ultimii 100 de ani. „Ne-am gândit că noi suntem următorii, râul Detroit este următorul", a spus el.
 
Vidrele şi mediul lor se confruntă în continuare cu provocări, inclusiv schimbările climatice, scurgerile urbane şi "moştenirea continuă a revoluţiei industriale" sub forma "sedimentelor contaminate din aceste râuri şi porturi", a spus Hartig. Dar întoarcerea vidrelor este un semnal de speranţă pentru conservatori şi ecologişti deopotrivă.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici