Prima ediţie a festivalului Electric Castle a avut aproximativ 32.000 de spectatori

Prima ediţie a festivalului Electric Castle, care s-a desfăşurat la Castelul Banffy de la Bonţida, a avut aproximativ 32.000 de spectatori, informează un comunicat al organizatorilor remis MEDIAFAX.

978 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a festivalului Electric Castle a avut aproximativ 32.000 de spectatori

Prima ediţie a festivalului Electric Castle a avut aproximativ 32.000 de spectatori (Imagine: Bogdan Baraghin/ Mediafax Foto)

În total, 92 de artişti au evoluat pe cele patru scene amenajate la Castelul Banffy de la Bonţida, în cele trei zile de festival. Site-ul electriccastle.ro a înregistrat un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici, iar aplicaţia mobilă dedicată a fost descărcată de peste 3.000 de ori. Peste 32.000 de persoane, majoritatea din Transilvania, au participat la prima ediţie a Festivalului Electric Castle, desfăşurat în perioada 21-23 iunie, în organizarea Boiler Events, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj.

S-au bucurat de aprecierea tinerilor atât numele internaţionale consacrate, cum ar fi Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D şi Dub Pistols, cât şi trupele româneşti, de la Şuie Paparude la Robin & The Backstabbers. De asemenea, orchestra Notes & Ties a strâns câteva mii de spectatori încântaţi de muzica de film propusă de tinerii artişti clujeni.

Instalaţia sonoră pentru scena principală a avut o putere de 80.000 de waţi, iar pentru asigurarea curentului electric în întreaga zonă de şapte hectare s-a folosit un punct de transformare de 630 kwh.

În prima parte a zilei, înaintea concertelor, participanţii la festival au putut participa la o serie de ateliere, proiecţii de scurtmetraje şi evenimente artistice. Surpriza organizatorilor a fost "Street Heroes by Burn", un skatepark amenajat în curtea castelului, unde s-au desfăşurat free session-uri de skate, bmx, rollerblading şi diverse concursuri cu premii.

Organizarea festivalului a fost impresionantă: 600 de persoane, din care 370 de voluntari, au încercat să ofere cele mai bune condiţii atât pentru ascultarea concertelor, cât şi de transport şi cazare. Aproximativ 4.000 de tineri au ocupat zona amenajată pentru campare, iar o flotă de 40 de autobuze a asigurat curse permanente pe ruta Cluj-Napoca - Bonţida şi retur. Zona de servire a mesei s-a întins pe 800 de metri pătraţi, la care s-au adăugat opt baruri deservite permanent.

"Le mulţumim în primul rând celor care au venit la festival şi care au avut încredere în noi încă de la prima ediţie şi promitem să nu-i dezamăgim nici în anii următori. De asemenea, mulţumim reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, în frunte cu domnul preşedinte Horea Uioreanu, care au înţeles beneficiile unei asemenea manifestări pentru dezvoltarea turismului în zonă şi au fost parteneri activi de organizare. Am amenajat întreaga zonă împreună cu o echipă de arhitecţi deosebit de talentaţi de la Transilvania Trust, cei care gestionează lucrările de restaurare ale acestui adevărat Versailles al Transilvaniei. Am respectat reglementările referitoare la vestigiile istorice şi am încercat să integrăm moara în festival, profitând de publicul numeros pentru a prezenta castelul ca destinaţie turistică interesantă pentru români şi străini. De altfel, o parte din încasările de la festival va fi direcţionată spre Transilvania Trust, pentru a contribui la renovarea castelului", a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici