Prima regulă în recrutarea noilor angajaţi în industria de gaming

Pasiunea pentru jocuri a candidaţilor reprezintă prima regulă în recrutarea de noi angajaţi în industria de gaming, arată compania Bandai Namco Entertainment România, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

2092 afișări
Imaginea articolului Prima regulă în recrutarea noilor angajaţi în industria de gaming

Sursa: Profimediaimages

"În prezent, pe piaţă sunt disponibile joburi de programare, design, artă, management de producţie, testare (QA), suport pentru clienţi, resurse umane şi comunicare", arată compania, care notează că beneficiile acordate angajaţilor din industria jocurilor video sunt în linie cu cele oferite în domeniul IT&C şi numără un nivel ridicat al salarizării, program flexibil, spaţii de relaxare, tehnologii şi echipamente de ultimă generaţie precum şi abonamente medicale sau la săli de sport.

În prezent, în România activează peste 100 de studiouri dezvoltatoare de jocuri video, care numără aproximativ 6.000 de angajaţi în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării. Industria de gaming a raportat, în 2018, o cifră de afaceri de peste 188 milioane de dolari, în creştere cu 19,2% faţă de anul precedent, în timp ce estimările pentru 2019 sunt de continuare a creşterii.

"În ultimii ani, tot mai multe studiouri s-au concentrat masiv pe dezvoltarea de produse. Au apărut şi primele iniţiative educative în domeniu, instituţiile publice şi investitorii locali conştientizând potenţialul economic al acestei industrii. Astfel, joburile din domeniul jocurilor video au cunoscut o diversitate accentuată, creându-se roluri şi responsabilităţi noi", arată Bandai Namco, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri prezenţi pe piaţa autohtonă.

Cele mai căutate roluri din industria jocurilor video sunt cele de programare, design, artă şi QA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici