FOTO Primele Doamne şi rochiile alese la Balul de Inaugurare. Cele mai bune ţinute de-a lungul istoriei

  • Primul Bal de Inaugurare a avut loc în 1789, după alegerea lui George Washington.
  • În secolul următor au avut loc mai multe baluri în diferite locaţii, cu bilete la preţul de 4 dolari.
  • În timpul Marii Depresiuni şi în al Doilea Război Mondial balurile au devenit o afacere privată, cu scop umanitar.
  • Barack Obama a avut 10 baluri oficiale şi 121 de petreceri neoficiale impresionante.
  • Ultimul preşedinte, Donald Trump, a participat la 3 baluri
4225 afișări
Imaginea articolului FOTO Primele Doamne şi rochiile alese la Balul de Inaugurare. Cele mai bune ţinute de-a lungul istoriei
Din cauza pandemiei, balul de inaugurare din acest an pentru preşedintele ales Joe Biden a fost anulat. Există însă planuri pentru o sărbătoare virtuală.
 
Deşi în 2021 nu va exista o inaugurare propriu-zisă,ne putem uita în urmă la unele dintre cele mai frumoase baluri din istorie. Eleganţa, zâmbetele şi ţinutele impecabile au caracterizat participanţii la fiecare din ediţiile trecute.
 
Michelle Obama a demostrat încă odată de ce este un Icon al eleganţei. Ea a luminat camera într-o rochie de culoare roşu aprins, din catifea şi şifon, 
personalizată de designerul Jason Ju.
 
 
Încă un exemplu este Jacqueline Kennedy, care a eclipsat camera cu stilul ei. De altfel, ea a fost descrisă de Washington Post drept o influenţă majoră a modei. Doamna Kennedy a purtat o rochie de mătase cu mărgele, creaţie Oleg Cassini
 
 
La Balul Inaugural din 1989, Barbara Bush a purtat o rochie din catifea şi satin de culoarea safirelor, semnată Arniold Scaasi. Prima Doamnă Bush adoră designul asimetric drapat. Ea ezitat să îşi doneze rochia unei instituţii.
 
 
Hillary Clinton a strălucit puternic la ceremonia din 1993 cu rochia ei violet, împodobită cu mărgele complicate şi dantelă, o piesă unicat creată de Sarah Philips.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici