Primul angajament public al prinţului George: sesiune de jocuri cu alţi bebeluşi - FOTO, VIDEO

Prinţul George al Marii Britanii a participat la primul său angajament public oficial, miercuri, în Noua Zeelandă - o sesiune de jocuri cu ursuleţi din pluş şi zornăitori, în compania altor 10 bebeluşi de vârsta lui.

1134 afișări
Imaginea articolului Primul angajament public al prinţului George: sesiune de jocuri cu alţi bebeluşi - FOTO, VIDEO

Primul angajament public al prinţului George: sesiune de jocuri cu alţi bebeluşi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Bebeluşul regal, în vârstă de opt luni, care îi însoţeşte pe părinţii lui, prinţul William şi Catherine, ducesă de Cambridge, în turneul lor de la Antipozi, s-a întâlnit cu alţi 10 bebeluşi de opt luni la reşedinţa oficială a guvernatorului general al Noii Zeelande, reprezentantul reginei Elizabeth a II-a.

Evenimentul, organizat de o asociaţie de ajutorare a copiilor, Plunket, s-a derulat sub "privirile" străbunicii bebeluşului, regina Elizabeth a II-a, al cărei portret uriaş este agăţat pe unul dintre pereţii sălii respective.

Prinţul George a purtat o salopetă cu pantaloni scurţi, un tricou cu o broderie ce prezintă un iaht şi a petrecut mare parte din acea sesiune de joacă în braţele mamei sale.

Preşedinta asociaţiei Plunket, Tristine Clark, a precizat că toţi bebeluşii prezenţi la eveniment au aproximativ aceeaşi vârstă cu prinţul George şi sunt, la rândul lor, primii copii ai unor cupluri căsătorite, aşa cum este cazul lui William şi Catherine.

Bebeluşii au fost aleşi pentru a reflecta diversitatea populaţiei neozeelandeze: părinţii lor provin din mai multe grupuri etnice, iar unul dintre cuplurile participante este gay.

Atmosfera a fost destinsă, însă participanţii au fost sfătuiţi să se adreseze folosind apelativul "Alteţa voastră regală" atunci când schimbă primele cuvinte cu William şi Catherine. Apoi, ceilalţi părinţi puteau să se adreseze cuplului princiar britanic folosind prenumele acestora, a precizat Tina Syme, reprezentantă a filialei din Wellington a asociaţiei.

Părinţii au fost instruiţi, totodată, să nu ezite să intervină în cazul în care bebeluşii ar fi început să se certe sau să se lovească, indiferent dacă "recalcitranţii" erau din popor sau de viţă regală.

Prinţul George va deveni într-o bună zi şeful de stat al Noii Zeelande şi al Australiei, dacă aceste ţări nu vor renunţa la statutul de monarhie constituţională în favoarea aceluia de republică.

Un grup care militează pentru instaurarea republicii în Noua Zeelandă a declarat că prinţul George este "fără îndoială, foarte drăguţ, ca toţi bebeluşii", însă oricare dintre ceilalţi nouă bebeluşi neozeelandezi prezenţi alături de el la acel eveniment are o mai mare legitimitate pentru a deveni într-o bună zi şeful de stat al Noii Zeelande.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici