PRIMUL bărbat care a răspuns campaniei #MeToo împotriva agresiunii sexule, ca să-şi recunoască fapta: Am întrebat-o dacă o pot săruta

Un bărbat din India a fost singurul care a răspuns mişcării MeToo, printr-o mărturisire în care spune că a procedat incorect faţă de o femeie. Utilizând hashtagul #IDidThat, Devang Pathak din Mumbai a postat: "Nu mi-a fost uşor să scriu, dar asta este realitatea, îmi pare rău, dar mă voi îndrepta", potrivit BBC.

1441 afișări
Imaginea articolului PRIMUL bărbat care a răspuns campaniei #MeToo împotriva agresiunii sexule, ca să-şi recunoască fapta: Am întrebat-o dacă o pot săruta

Mărturisirea singurului bărbat care a scris pe #MeToo ca să-şi recunoască fapta: Am întrebat-o dacă o pot săruta

Devang a spus că a decis să facă publică mărturisirea după ce a văzut pledoaria făcută în social media de Rega Jha, editor al Buzzfeed în India, în care aceasta spunea: "Mi-ar plăcea să văd şi la bărbaţi o mişcare de genul "Îmi pare rău, dar nu voi mai face", dacă au făcut vreodată vreo femeie să se simtă inconfortabil, neascultată sau nesigură. Asta depinde de voi, inca acum nu văd decât mobilizarea făcută de femei"

Bărbatul a povestit într-un tweet că s-a întâlnit cu o cunoştinţă şi au început să discute despre problemele cu care ea se confrunta. "Am simţit atunci un sentiment ciudat, ea era vunerabilă, iar eu aveam dintr-odată un fel de putere. Peste câteva luni, ne-am revăzut şi am avut din nou acel sentiment şi am întrbat-o dacă o pot săruta. Ea a reacţionat imediat, nu. M-am simţit uşurat. A doua zi i-am cerut scuze, şi asta m-a făcut să mă simt prost fără ca cineva să-mi spună asta”. 

 

"M-am tot gândit la acest subiect de când a apărut povestea lui Harvey Weinstein, iar toate conversaţiile şi dezvăluirile din India m-au făcut să vorbesc", a declarat Devang pentru BBC.

"Am văzut campania #metoo, apoi comentariul lui Rega pe cronologia mea. Sper ca lumea să prindă curaj şi cât mai mulţi bărbaţi să-şi împărtăşească poveştile lor".

Două simple cuvinte fac parte dintr-o amplă campanie manifest care a devenit virală în scurt timp pe reţelele de socializare, luând cu asalt şi utilizatorii din România. #MeToo (#ŞiEu)

Cea care a dat startul a fost celebra actriţă Alyssa Milano. Tânăra a venit cu ideea ca toate femeile din social media care au trăit o experienţă de hărţuire sexuală sau abuz, să-şi împărtăşească povestea printr-o postare însoţită de hastag-ul #metoo.

”Am primit sugestia de la un prieten: Dacă toate femeile care au fost hărţuite sexual sau agresate ar semnala situaţia cu hastag-ul #metoo, am putea arăta întregii lumi realitatea în care trăim”, a scris aceasta, duminică, pe o pagină de socializare.

La scurt timp, paginile de Facebook şi Twitter au fost asaltate de statusuri purtând emblema #metoo, în care femeile din lumea întreagă povestesc despre experienţele neplăcute prin care au trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici