Primul bărbat din lume care a născut nu poate obţine divorţul

Un judecător din Arizona a respins, vineri, solicitarea lui Thomas Beatie, un bărbat care a născut trei copii, de a divorţa de soţia sa, Nancy.

741 afișări
Imaginea articolului Primul bărbat din lume care a născut nu poate obţine divorţul

Primul bărbat din lume care a născut nu poate obíne divorţul (Imagine: Shutterstock)

Thomas Beatie, care s-a născut femeie, a făcut senzaţie în 2008, în momentul în care a anunţat în emisiunea prezentată de Oprah Winfrey că este însărcinat. În timpul căsătoriei sale cu Nancy, Thomas a dat naştere la trei copii - doi băieţi şi o fetiţă, notează huffingtonpost.com.

Thomas Beatie este bărbat din punct de vedere legal, dar şi-a păstrat organele sexuale feminine după operaţia de schimbare de sex, realizată în 2002. Thomas a hotărât să rămână însărcinat deoarece soţia lui, Nancy, a suferit o histerectomie şi nu poate avea copii. Din punct de vedere anatomic, Thomas a putut să rămână însărcinat pentru că şi-a păstrat o parte a aparatului reproductiv feminin atunci când a făcut operaţia de schimbare de sex.

Trăind împreună cu partenera lui de viaţă, Nancy, americanul Thomas Beatie, al cărui nume de fată a fost Tracy, a devenit în mod oficial bărbat în 1998, după ce a urmat un tratament hormonal şi o intervenţie de extirpare a sânilor. El s-a căsătorit ulterior cu partenera sa de viaţă, Nancy. Soţia lui a suferit o operaţie de histerectomie, iar pentru a avea copii, Thomas a acceptat să fie mama-purtătoare a bebeluşilor cuplului, născuţi cu ajutorul tehnicilor de inseminare artificială.

În aprilie 2012, Thomas Beatie a anunţat că s-a despărţit de soţia sa, Nancy, punând astfel capăt unei căsnicii care a durat nouă ani.

Însă, judecătorul Douglas Gerlach a respins, vineri, cererea de divorţ depusă de Thomas Beatie. Douglas Gerlach a spus că nu deţine dreptul legal de a aproba divorţul, întrucât nu există suficiente dovezi că Beatie era bărbat atunci când s-a căsătorit cu Nancy Beatie în Hawaii. Judecătorul a mai spus că soţii Beatie nu au prezentat dovezi complete cu privire la ce a făcut sau nu a făcut Thomas Beatie pentru a deveni bărbat.

Decizia nu se bazează doar pe faptul că acest caz ar implica o căsătorie între persoane de acelaşi sex (interzise în statul Arizona, n.r.), ţinând cont de faptul că una dintre părţi este un bărbat transsexual, ci decizia este completată de faptul că părţile nu au reuşit să dovedească faptul că Thomas Beatie era un bărbat transexual atunci când a fost certificată căsătoria lor, se spune în motivarea judecătorului.

Ryan Gordon, purtătorul de cuvânt al lui Thomas Beatie, a declarat că decizia judecătorului a fost "şocantă", precizând că Beatie va face recurs. El a spus că, atunci când s-a căsătorit cu Nancy, în Hawaii, Thomas Beatie era bărbat, deşi îşi păstrase organele reproducătoare feminine.

"Este regretabil că judecătorul nu recunoaşte mariajul lor într-un alt stat", a mai spus Ryan Gordon.

Pe de altă parte, întrucât căsătoria celor doi a fost declarată nulă, Thomas Beatie nu este obligat să îi plătească pensie alimentară lui Nancy. Totuşi, potrivit deciziei instanţei, acesta trebuie să îi plătească lui Nancy o sumă de 240 dolari pe lună, suma reprezentând un "suport financiar" pentru copii.

Thomas Beatie a anunţat că s-a despărţit de Nancy în emisiunea "The Doctors" din aprilie 2012. Tot atunci, Thomas a dezvăluit că a suportat operaţia chirurgicală prin care a făcut tranziţia finală de la femeie la bărbat.

Thomas Beatie a vizitat şi România, fiind prezent în calitate de invitat în emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, în august 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici