Primul film străin care obţine marele premiu la SAG: Lungmetrajul sud-coreean „Parasite” devine favorit la Oscar 2020

Lungmetrajul sud-coreean "Parasite", de Bong Joon-Ho, a devenit primul film străin care obţine marele premiu al Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), cel pentru cea mai bună distribuţie, potrivit cnn.com.

867 afișări
Imaginea articolului Primul film străin care obţine marele premiu la SAG: Lungmetrajul sud-coreean „Parasite” devine favorit la Oscar 2020

Sursa FOTO: Profimedia Images

Cea de-a 26-a ediţie a premiilor Sindicatului actorilor americani a avut loc duminică noapte, la Shrine Auditorium, din Los Angeles.

SAG Awards este una dintre cele mai urmărite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culminează cu ceremonia Oscar, întrucât actorii alcătuiesc una dintre cele mai mari categorii din rândul membrilor cu drept de vot din Academia de film americană. Câştigătorii premiilor SAG-AFTRA sunt aleşi de cei circa 160.000 de membri ai sindicatului. Din acest motiv, nominalizaţii SAG Awards vor primi multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizaţia care înmânează premiile Oscar.

Premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar- cu o rată de succes de 50%-, acordate de Academia de film americană anul acesta pe 9 februarie.

"Parasite", de Bong Joon-Ho, este un basm modern despre inegalităţile sociale din Coreea de Sud. Şomeri, membrii familiei Ki-taek arată un interes deosebit pentru bogata familie Park, până când într-o zi existenţele lor se împletesc. Acesta este începutul unui şir de întâmplări imprevizibile care converg "într-un film genial, captivant şi care refuză categoriile", conform IndieWire. Drama "Parasite", de Bong Joon-Ho, a fost recompensată cu Palme d'Or la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes. Recent, lungmetrajul sud-coreean, nominalizat la şase premii Oscar, a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, iar Bong Joon Ho, trofeul Critics' Choice pentru regie.

Anul acesta, premiile SAG pentru cei mai buni actori le-au revenit lui Joaquin Phoenix, pentru rolul din "Joker", şi Renee Zellweger, pentru interpretarea din "Judy". Ambii au fost premiaţi în acest sezon şi cu câte un Glob de Aur.

De asemenea, premiile Sindicatului actorilor americani pentru cele mai bune roluri secundare le-au revenit Laurei Dern ("Marriage Story"), respectiv lui Brad Pitt ("Once upon a time... in Hollywood"), ambii recompensaţi pentru interpretarea lor şi cu câte un Glob de Aur.

În categoriile dedicate televiziunii, au fost premiaţi Sam Rockwell şi Michelle Williams ("Fosse/ Verdon"), desemnaţi cei mai buni actori într-o miniserie.

Totodată, producţia "The Crown" a primit premiul pentru cea mai bună distribuţie într-un serial dramă, în timp ce "The Marvelous Mrs. Maisel" a primit premiul pentru cea mai bună distribuţie într-un serial de comedie.

Peter Dinklage ("Game of Thrones") şi Jennifer Aniston ("The Morning Show") au primit premiile SAG pentru cele mai bune roluri principale într-un serial dramă, iar Tony Shalhoub ("The Marvelous Mrs. Maisel") şi Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag") au primit trofeele pentru cei mai buni actori într-un serial de comedie.

Totodată au fost premiate echipele de cascadori din filmul "Avengers: Endgame" şi serialul "Game of Thrones".

Robert de Niro, recompensat cu două trofee Oscar, a primit premiul pentru întreaga carieră din partea Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild).

Anul trecut, lungmetrajul "Black Panther", de Ryan Coogler, a fost marele câştigător la gala Sindicatului actorilor americani, unde a primit trofeul pentru cea mai bună distribuţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici