Primul hotel pentru "fumătorii de canabis"

Hotelul Normandie din Los Angeles a devenit, începând de marţi seară, primul spaţiu de cazare din Statele Unite ale Americii care s-a autoproclamat "hotel pentru fumătorii de canabis".

25 afișări
Imaginea articolului Primul hotel pentru "fumătorii de canabis"

Primul hotel pentru "fumătorii de canabis" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creatorii săi au declarat că în hotelul Normandie clienţii "nu vor mai avea nevoie să pună prosoape sub uşi pentru ca fumul să nu iasă pe hol".

"Este logic. Ne aflăm într-un oraş mare. Aveau nevoie de mine, iar eu aveam nevoie de o schimbare", a declarat, pentru Los Angeles Times, Dennis Peron, creatorul acestui proiect şi un militant pentru folosirea marijuanei în scopuri medicale, o procedură autorizată în statul american California.

Construit în anii 1920, hotelul Normandie se află în centrul cartierului coreean din metropola californiană şi a funcţionat până marţi seară ca un hotel obişnuit.

Fumătorii de marijuana care vor să se cazeze la hotel Normandie din Los Angeles trebuie să plătească pentru două nopţi suma de 420 de dolari. Pentru această sumă, ei "nu vor mai avea nevoie să pună prosoape sub uşi pentru ca fumul să nu iasă" din cameră pe hol, alertându-i astfel pe vecini, a explicat Dennis Peron.

Dennis Peron nu a precizat, însă, dacă hotelul furnizează "iarba" sau dacă oaspeţii trebuie să vină cu propriile lor rezerve de canabis.

Richard Eastman, însărcinat cu activităţile de promovare a hotelului, a declarat: "Uitaţi Amsterdamul. Ne aflăm la intersecţia străzii nr.6 cu strada Normandie. Nu vei avea nevoie de paşaport ca să mergi în Normandia. Nu vei avea nevoie de bilet de avion ca să ajungi în Normandia. Toate drumurile duc către Normandia. Cu metroul, cu autobuzul, cu taxiul, noi suntem în centrul universului".

În noiembrie, locuitorii statului California se vor pronunţa, în cadrul unui referendum, asupra unei legi privind legalizarea utilizării marijuanei în scopuri recreative. Promotorii acestei iniţiative consideră că noua lege va ajuta statul California, al cărui deficit este imens, să colecteze sume mai mari din impozite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici