Primul VIDEOCLIP din istoria YouTube care a depăşit un MILIARD de vizualizări - VIDEO

"Gangnam Style", al cântăreţului sud-corean Psy, a devenit primul videoclip din istoria site-ului YouTube care a depăşit, vineri, 1 miliard de vizualizări.

8339 afișări
Imaginea articolului Primul VIDEOCLIP din istoria YouTube care a depăşit un MILIARD de vizualizări - VIDEO

Primul videoclip din istoria YouTube care a depăşit un MILIARD de vizualizări - VIDEO

Lansat în luna iulie în Coreea de Sud şi devenit extrem de popular în străinătate începând din luna august, videoclipul rapperului asiatic în vârstă de 34 de ani, în care acesta execută mişcări inspirate din călărie şi rodeo, a devenit celebru pe întreaga planetă.

Videoclipul, postat pe YouTube pe 15 iulie, are în momentul difuzării acestei ştiri 1.013.328.592 de vizualizări.

Depăşirea pragului de 1 miliard de vizualizări reprezintă un nou record pentru piesa cântăreţului sud-corean Psy.

Astfel, luna trecută, "Gangnam Style" a devenit cel mai vizionat videoclip din istoria site-ului YouTube, cu peste 805 milioane de vizualizări, depăşind precedentul record stabilit de videoclipul piesei "Baby" interpretată de canadianul Justin Bieber.

"Nu mi-aş fi imaginat vreodată că 'Gangnam Style' ar putea avea 1 milion de vizualizări, cu atât mai puţin 1 miliard de vizualizări", a declarat artistul.

În ascensiunea lui fulminantă, "Gangnam Style" a depăşit alte câteva videoclipuri celebre, precum "On the Floor" al cântăreţei Jennifer Lopez şi "Love the Way You Lie" al rapperului Eminem.

Parodiind viaţa bogătaşilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la rândul său de persoane celebre, precum preşedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei şi primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al cărui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevărat adulat în ţara lui pentru succesul planetar al piesei sale şi a fost decorat în luna noiembrie cu una dintre cele mai prestigioase recompense naţionale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan.

Pentru Coreea de Sud, cultura populară reprezintă o sursă potenţială de export, în condiţiile în care această ţară "suferă" încă din cauza faptului că produsele sale sunt umbrite de cele exportate de uriaşii ei vecini, China şi Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici