Prince, în turneu solo alcătuit din concerte susţinute exclusiv la pian

Cântăreţul american Prince va porni pentru prima dată în cariera sa prestigioasă într-un turneu solo în Europa, care va include concerte susţinute exclusiv la pian, informează bbc.com.

215 afișări
Imaginea articolului Prince, în turneu solo alcătuit din concerte susţinute exclusiv la pian

Prince, în turneu solo alcătuit din concerte susţinute exclusiv la pian

Turneul va debuta cu un concert în Austria, pe 21 noiembrie, şi se va încheia pe 22 decembrie, cu un show la Bruxelles. Potrivit francetvinfo.fr, turneul va include 16 oraşe din 12 ţări: Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie, Olanda, Elveţia, Italia, Germania, Franţa, Austria, Belgia şi Spania.

Prince a încorporat adeseori fragmente solo de pian în concertele sale, folosindu-le pentru a realiza o trecere armonioasă între numeroasele piese din repertoriul său impresionant, dar şi pentru prezenta spectatorilor cântece mai puţin cunoscute.

Artistul american a lansat şi un album înregistrat integral la piano, "One Nite Alone", din 2002, care a inclus un cover al piesei "A Case Of You", de Joni Mitchell.

Alte cântece renumite ale sale ce includ pasaje de pian sunt "The Beautiful Ones", "Sometimes It Snows In April", "How Come U Don't Call Me Anymore" şi "Starfish and Coffee".

Prince a ţinut prima pagină a ziarelor de profil dîn 2013 cu turneul său "Hit and Run", ale cărui destinaţii au fost anunţate cu mai puţin de 24 de ore înainte de ora de începere a show-urilor, iar biletele au fost puse în vânzare la preţuri mai mici de 10 lire sterline.

Apoi, cântăreţul american a susţinut un turneu de mai mică amploare în Marea Britanie, alături de trupa sa, alcătuită exclusiv din femei, intitulată 3rdEyeGirl.

Enigmaticul muzician american - celebru pentru concertele sale live pline de energie şi solo-urile incendiare de chitară - a lăsat să se înţeleagă că fiecare dintre spectacolele din noul său turneu european, "Piano and A Microphone", va avea un set list diferit.

Prince, în vârstă de 57 de ani, s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul "1999", lansat trei ani mai târziu, a avut un succes răsunător. Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei cu acelaşi titlu, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry". "Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi pentru o vreme a dorit ca fanii să îl recunoască cu ajutorul unui simbol, nu cu numele său de scenă. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology", "3121" şi "LotusFlow3r".

Cel mai recent album al muzicianului american se intitulează "HITnRUN" şi a fost lansat pe 7 septembrie exclusiv pe platforma de muzică online Tidal, deţinută de rapperul şi producătorul muzical Jay-Z.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici