„Prinde-mă dacă poţi”: Un bărbat urmărit de poliţie spune că se va PREDA doar dacă autorităţile vor aduna 15.000 de like-uri

Un departament de poliţie din Connecticut, Statele Unite a ajuns la o înţelegere neobişnuită cu un bărbat pus sub urmărire, condiţiile fiind bazate pe numărul de like-uri pe care poza acestuia ar putea aduna pe Facebook. Dacă adună 15.000 de like-uri, bărbatul se va preda poliţiei, informează The Guardian.

2835 afișări
Imaginea articolului „Prinde-mă dacă poţi”: Un bărbat urmărit de poliţie spune că se va PREDA doar dacă autorităţile vor aduna 15.000 de like-uri

„Prinde-mă dacă poţi”: Un bărbat urmărit de poliţie spune că se va preda dacă autorităţile vor aduna 15.000 de like-uri pe Facebook

Joe Simms, în vârstă de 29 de ani, care s-ar afla undeva în oraşul New York, are şapte mandate de arest emise pe numele său şi este pus sub urmărire după ce nu a apărut în instanţă, într-un dosar de vătămare a unui minor şi de încălcare a liniştii publice.

Locotenentul Brett Johnson, de la departamentul de poliţie din Torrington, a postat, miercuri, pe Facebook că bărbatul l-a contactat personal şi a fost de acord să se predea doar dacă poza lui de fugar adună 15.000 de like-uri.

Johnson a afirmat că a reuşit să negocieze cu Simms de la numărul iniţial de 20.000 de like-uri. „Va fi dificil, dar clar este posibil”, a scris Johnson.

De asemenea, locotenentul a adăugat că dacă cineva are informaţii cu privire la locaţia lui Simms, ar trebui să informeze autorităţile şi să „scutească departamentul de suspans fără rost”.

Totuşi, Maki Haberfel, un expert în etica şi procedura poliţiei, de la Colegiul de Criminalistică John Jay, spune că Simms se foloseşte de social media pentru a manipula presa şi poliţia. Potrivit expertului, poliţia nu ar fi trebui să negocieze deloc cu suspectul, mai ales pe Facebook.

„Totul devine o glumă”, spune Haberfel. „Oamenii vor lua în răs legea”, adaugă expertul, potrivit The Guardian

Simms, contactat de Associated Press prin Facebook, spune că este foarte serios cu privire la ofertă. „Am vrut să le dau un impuls”, a scris acesta.

De asemenea, bărbatul a declarat că acuzaţiile se trag din probleme conjugale şi s-a săturat să fugă de autorităţi. „Să mă uit mereu în spatele meu, la fiecare cinci secunde, este foarte stresant”, adaugă Simms.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici