Prinţul William, la PRIMUL INTERVIU după ce a devenit tată. Ce spune despre fiul său şi despre experienţa de a fi părinte - VIDEO

Prinţul William al Marii Britanii a vorbit cu multă căldură despre paternitate şi despre fiul său, George, despre care a spus că este "un ştrengar", în primul interviu pe care ducele de Cambridge l-a acordat după ce a devenit tată, pentru CNN.

1378 afișări
Imaginea articolului Prinţul William, la PRIMUL INTERVIU după ce a devenit tată. Ce spune despre fiul său şi despre experienţa de a fi părinte - VIDEO

Prinţul William, la PRIMUL INTERVIU după ce a devenit tată. Ce spune despre fiul său şi despre experienţa de a fi părinte (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Interviul va fi difuzat în versiunea sa integrală în emisiunea intitulată "Prince William's Passion: New Father, New Hope", care va avea premiera pe postul CNN pe 15 septembrie, informează cnn.com

Intervievat în grădina palatului Kensington, într-o zi călduroasă de vară, ducele de Cambridge, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, a dezvăluit pentru CNN, în primul său interviu oficial acordat după ce a devenit tată, pe 22 iulie, că fiul lui, George, este "un ştrengar".

"E puţin cam ştrengar, ca să vă spun adevărul", a declarat prinţul William. "Îmi aduce aminte de fratele meu şi chiar de mine însumi când eram copil, nu sunt prea sigur, însă, oricum, se simte foarte bine", a spus acesta.

"În plus, creşte foarte repede. E un mic luptător - se zvârcoleşte tot timpul şi nu prea vrea să doarmă", a adăugat prinţul William.

Prinţul britanic spune că soţia sa, Catherine, ducesă de Cambridge, are grijă de prinţul George în cele mai multe nopţi şi a recunoscut că abia aşteaptă să îşi reia munca de pilot de elicopter în cadrul Forţelor Regale Aeriene, la o bază militară din Ţara Galilor, pentru a putea să se bucure în sfârşit de câteva nopţi dormite în linişte.

"Ei bine, aşa cum câţiva tătici ar putea să ştie, abia aştept să mă întorc la muncă pentru a putea să am parte de câteva nopţi dormite în linişte. Sper că primele ture pe care le voi lucra acolo nu vor fi ture de noapte", a spus prinţul William.

Prinţul William a zâmbit amintindu-şi momentul în care a apărut alături de Catherine pe scările din faţa aripii Lindo a spitalului St. Mary din Londra pentru a-l prezenta pe fiul lor, George, în faţa lumii întregi.

"Cred că am fost mai şocat de ceea ce simţeam în acele momente, însă eram atât de fericit, ca şi Catherine, de venirea pe lume a lui George, încât îl arătam cu multă bucurie oricui voia să îl vadă", a povestit acesta.

"Aşa cum ştiu toţi părinţii, în acele momente eşti foarte fericit şi te mândreşti cu copilul tău. A fost plăcut să văd că oamenii voiau să îl vadă pe George. Sunt fericit că el a nu a plâns din răsputeri în acele momente", a adăugat, zâmbind, prinţul William.

Taţilor din lumea întreagă care priveau în acele momente la televizor nu le-a venit să creadă când William, înconjurat de sute de fotografi şi de reprezentanţi ai presei, a reuşit să ataşeze din prima încercare scaunul pentru bebeluşi pe bancheta din spate a automobilului său, însă prinţul britanic a spus că avut mult noroc atunci când a executat acea manevră.

"Credeţi-mă, era prima dată când instalam scaunul, cu un bebeluş real în braţe. Ştiu că au existat câteva speculaţii pe această temă. Deşi repetasem manevra, eram îngrozit de gândul că scaunul va cădea sau că uşa nu se va închide aşa cum trebuie", a spus ducele de Cambridge.

Imaginile cu prinţul William care a trecut în dreptul volanului, ducându-şi singur familia acasă de la spital, a întărit percepţia potrivit căreia prinţul va aduce o notă de modernitate monarhiei britanice. Prinţul a spus pentru CNN că îi place să facă anumite lucruri în felul său.

"Sunt atât de independent pe cât vreau să fiu, la fel ca Harry şi Catherine. Noi am crescut diferit de alte generaţii şi sunt de părere că, atunci când simt că pot să fac un lucru, atunci chiar îl fac de unul singur. Există şi cazuri în care nu poţi faci singur anumite lucruri şi atunci sistemul preia controlul sau nu se cuvine să faci anumite lucruri de unul singur. Însă să îţi duci soţia şi copilul acasă de la spital a fost ceva important pentru mine", a spus acesta.

Prinţul a vorbit şi despre un eveniment tradiţional din viaţa tinerilor părinţi: schimbarea primului scutec al bebeluşului lor: "Am schimbat primul scutec, e o datorie de onoare. Nu mi s-a permis să scap de treaba asta. Toate moaşele erau în jurul meu şi îmi spuneau: «Poţi să o faci, poţi să o faci!»".

Totodată, prinţul William a spus că soţia sa "face o treabă fantastică" atunci când are grijă de fiul lor şi că familia reprezintă de acum prioritatea sa.

Săptămâna trecută, prinţul William a mărturisit că îi va fi dor de Insula Anglesey din Ţara Galilor, atunci când misiunea sa de trei ani în cadrul Forţelor Aeriene Regale se va încheia, luna viitoare.

"Pentru mine, Catherine şi micuţul George sunt priorităţile mele de acum - şi Lupo", a spus prinţul, zâmbind. Lupo, un cocker spaniol, este câinele familiei princiare britanice.

Una dintre marile pasiuni ale prinţului este salvarea de la dispariţie a speciilor periclitate din Africa. Prinţul britanic a spus pentru CNN că îşi doreşte ca George să cunoască Africa aşa cum a cunoscut-o şi el în tinereţe şi să îi insufle fiului pasiunea pentru protejarea speciilor sălbatice, aşa cum a făcut-o cu el şi tatăl său, prinţul Charles.

"Vom avea jucării în formă de elefanţi şi rinoceri prin toată camera", a glumit prinţul William. "O vom decora cu multe tufişuri şi el va creşte ca şi cum ar trăi într-o zonă sălbatică, cu tufişuri", a mai spus el.

Totodată, posibilitatea ca fiul său să ducă mai departe moştenirea familiei regale britanice în Africa nu reprezintă o preocupare imediată pentru el.

"Pentru moment, singura moştenire pe care vreau să i-o transmit este să doarmă mai mult şi, poate, să nu fie nevoie ca scutecul să îi fie schimbat de atât de multe ori", a adăugat, râzând, prinţul William.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici