Prinţul William, numit de bunica lui, regina Elizabeth a II-a, cavaler al Ordinului de Thistle

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a fost numit în rangul de cavaler al foarte exclusivistului Ordin de Thistle, prin decizia bunicii sale, regina Elizabeth a II-a, au anunţat, marţi, reprezentanţii palatului Buckingham.

439 afișări
Imaginea articolului Prinţul William, numit de bunica lui, regina Elizabeth a II-a, cavaler al Ordinului de Thistle

Prinţul William, numit de bunica lui, regina Elizabeth a II-a, cavaler al Ordinului de Thistle (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Ordinul de Thistle - ordinul cavaleriei scoţiene, considerat cel mai vechi şi cel mai nobil titlu britanic - a fost înfiinţat în 1687. În afară de regină, care este patroana sa, ordinul cuprinde alţi patru membri ai familiei regale şi 16 cavaleri, au precizat reprezentanţii palatului Buckingham.

Suverana britanică decide singură componenţa ordinului, spre deosebire de cazul celorlalte titluri şi decoraţii, când regina face numirile la recomandarea guvernului britanic.

Cu ocazia tricentenarului ordinului, regina Elizabeth a II-a a luat decizia de a rupe tradiţia şi a permis femeilor să acceadă în acest ordin.

William, duce de Cambridge, conte de Strathearn, intră astfel în acest cerc foarte restrâns din care mai fac parte soţul în vârstă de 90 de ani al reginei, Philip, duce de Edinburgh, şi doi dintre copii lor: prinţul Charles, primul în ordinea succesiunii la tron, prinţ de Wales, cunoscut în Scoţia şi sub numele de duce de Rothesay, şi sora lui cea mică, prinţesa Anne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici