Procesul AEG - familia Jackson: Ce a declarat mama lui Michael Jackson în timpul audierii

Katherine Jackson a depus mărturie vineri, la trei luni după începerea acestui proces iniţiat de familia Jackson împotriva companiei AEG, organizatoarea concertelor pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra, mama cântăreţului acuzând AEG că nu l-a ajutat pe fiul ei "bolnav".

667 afișări
Imaginea articolului Procesul AEG - familia Jackson: Ce a declarat mama lui Michael Jackson în timpul audierii

Mama lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Katherine Jackson, în vârstă de 83 de ani, s-a aflat vineri în faţa instanţei spunând că reprezentanţii companiei AEG, care organiza seria de 50 de concerte pe care megastarul urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009, nu i-au acordat fiului său un tratament medical corespunzător atunci când acesta s-a îmbolnăvit, în timp ce pregătea turneul din Marea Britanie.

Potrivit nbcnews.com, a fost pentru prima dată când Katherine Jackson a depus mărturie în acest proces, spunând în faţa instanţei: "Fiul meu nu a fost un ciudat".

Katherine Jackson a făcut această afirmaţie după ce timp de 12 săptămâni a asistat în sala de judecată în timp ce mai multe persoane au fost audiate cu privire la decesul fiului său.

"Cel mai dificil lucru este să stau aici şi să ascult toate lucrurile rele care se spun despre fiul meu", a declarat Katherine Jackson.

Foarte afectată de faptul că a trebuit să vorbească despre decesul fiului său, Katherine Jackson a amintit şi despre recenta tentativă de sinucidere a nepoatei sale, Paris, fiica în vârstă de 15 ani a megastarului. În acest context, Katherine a spus că Paris a încercat să se sinucidă pentru că "a vrut să se ducă la tatăl ei".

Katherine Jackson a plâns în repetate rânduri în timpul audierii, spunând că Michael a fost cel mai bun fiu pe care l-ar putea avea cineva. "Nimeni nu ar putea avea un fiu mai bun ca Michael", a spus Katherine Jackson, precizând că ea era dependentă financiar de fiul său. "Mi-a dat totul", a spus Katherine Jackson.

Ea a admis că Michael avea dureri, provocate de răni şi boli din trecut, precizând totodată că ştia faptul că fiul ei lua pastile. De asemenea, Katherine Jackson a spus că a aflat de la ceilalţi copii ai săi că Michael abuza de medicamente, precizând însă că nu a ştiut dacă să creadă aceste afirmaţii.

"Îmi tot spunea 'Sunt bine'. Uneori mamele sunt cele care află ultimele (despre problemele copiilor lor, n.r)", a mai spus Katherine.

Ea a mai spus că l-a cunoscut pe Conrad Murray, doctorul care i-a administrat lui Michael doza letală de propofol, la spital, în ziua în care fiul ei a murit. "Fiul meu avea nevoie de un alt doctor. Nu de doctorul Murray", a spus Katherine Jackson.

Katherine Jackson şi cei trei copii ai "regelui muzicii pop" au depus o plângere oficială împotriva companiei AEG în septembrie 2010. Ei au acuzat compania AEG, care organiza seria de concerte pe care megastarul urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009, că a dat dovadă de neglijenţă atunci când l-a angajat pe medicul Conrad Murray pentru a veghea asupra sănătăţii cântăreţului.

Conrad Murray, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru omucidere involuntară, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului Michael Jackson un anestezic puternic pe care starul îl folosea ca somnifer, propofol, din cauza căruia artistul a murit, în urma unei supradoze, pe 25 iunie 2009.

AEG a afirmat încă de la începutul procesului că medicul Conrad Murray nu se afla sub contract cu această companie, ci era plătit direct din conturile lui Michael Jackson.

Katherine Jackson a fost ultimul martor al acuzării. Apărarea îşi va chema martorii proprii săptămâna viitoare.

Katherine este cel de-al patrulea membru din familia Jackson chemat să depună mărturie. Înainte de ea, au depus mărturie fiul cel mare al cântăreţului, Prince, şi doi dintre nepoţii acestuia, Taj şi T.J.

Fiica lui Michael Jackson, Paris, figura şi ea pe lista martorilor, dar cei 12 membri ai juriului au fost nevoiţi să se mulţumească cu difuzarea înregistrării video a mărturiei ei, după ce adolescenta a încercat să se sinucidă, pe 5 iunie. De atunci, Paris Jackson a fost spitalizată şi a fost transferată în urmă cu câteva zile la o clinică specializată în tratarea depresiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici