Producătorii filmului "American Hustle", daţi în judecată de un expert în cuptoare cu microunde

Producătorii filmului "Ţeapă în stil american/ American Hustle", regizat de David O. Russell, au fost daţi în judecată de un cunoscut scriitor pe teme ştiinţifice, care s-a remarcat în trecut printr-un articol despre cuptoarele cu microunde.

213 afișări
Imaginea articolului Producătorii filmului "American Hustle", daţi în judecată de un expert în cuptoare cu microunde

Producătorii filmului "American Hustle", daţi în judecată de un expert în cuptoare cu microunde (Imagine: Shutterstock)

Reclamantul, care i-a acuzat de defăimare pe producătorii acestui film, a făcut senzaţie în anii 1970, printr-un articol în care afirma că a gătit o gâscă în mai puţin de 30 de secunde, informează TMZ.com.

Paul Brodeur scrie în general articole şi romane despre mediul înconjurător. El s-a declarat scandalizat de o scenă din filmul "American Hustle", în care personajul Rosalyn (interpretat de Jennifer Lawrence) îi spune personajului Irving (interpretat de Christian Bale) că "microundele elimină toate nutrimentele din mâncare" şi încearcă să îi "dovedească" acest lucru arătându-i o revistă în care apare un articol scris de Paul Brodeur.

Paul Brodeur spune că producătorii şi actorii din "American Hustle" au minţit, întrucât în acel articol el spunea că "nimeni nu a dovedit că ar fi periculos să mănânci alimente preparate în cuptorul cu microunde".

Scriitorul spune că, după acest film, reputaţia sa în comunitatea ştiinţifică a fost grav afectată, iar el a devenit ţinta multor glume şi ironii.

Paul Brodeur a dat în judecată companiile de producţie cinematografică Atlas Entertainment, Annapurna Productions şi Columbia Pictures, de la care solicită plata unor daune de 1 milion de dolari. De asemenea, reclamantul solicită ca numele său să fie eliminat din toate copiile acestui film.

Filmul "Ţeapă în stil american/ American Hustle", în care rolurile principale sunt interpretate de Amy Adams, Bradley Cooper, Christian Bale, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence, a primit în acest an 10 nominalizări la premiile Oscar şi a câştigat trei Globuri de Aur din şapte nominalizări. Filmul a generat încasări de 251,1 milioane de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici