ProFM transmite în direct de la expoziţia "The Human Body", miercuri dimineaţă, la "Alarma"

ProFM va realiza o nouă premieră în România miercuri, când, între orele 6.30 şi 10.00, în timpul emisiunii "Alarma", va avea loc cea mai originală transmisie din istoria radioului românesc - live de la Muzeul Antipa din Bucureşti, de la celebra expoziţie "The Human Body", informează radioul.

143 afișări
Imaginea articolului ProFM transmite în direct de la expoziţia "The Human Body", miercuri dimineaţă, la "Alarma"

ProFM transmite în direct de la expoziţia "The Human Body", miercuri dimineaţă, la "Alarma"

Astfel, DJ-ii ProFM Gicu şi Nicolai se pregătesc pentru cea mai incitantă şi provocatoare ediţie de "Alarma ProFM" de până acum, care se va muta din studio chiar în interiorul celei mai interesante expoziţii pe care România a găzduit-o în ultima vreme. Gicu Andreescu, care a absolvit facultatea de medicină, va fi omul potrivit la locul potrivit şi, cu siguranţă, în această emisiune în direct de la expoziţia "Human Body" experienţa sa va fi necesară şi binevenită.

"Eu, fiind de meserie medic, văd expoziţia aceasta ca pe un material didactic extraordinar de bun. Sincer, abia aştept! E ca şi cum aş face o călătorie în timp şi m-aş întoarce la şcoală. De fapt, dacă expoziţia asta ar fi fost în timpul facultăţii mele, ar fi fost extrem de utilă. Plus că apuc să o văd şi pe gratis, deci cum să nu mă bucur?", declară Gicu.

Pentru Bogdan, în schimb, emoţiile sunt mai mari, însă după această transmisiune în direct la ProFM va afla totul despre corpul uman. "Este cu siguranţă cea mai tare transmisiune a unui radio din România. Eu voi avea emoţii, mai ales că nu am experienţa lui Gicu şi este prima mea incursiune în lumea ştiinţifică şi medicală prin intermediul acestei expoziţii. Dar, în după dimineaţă zilei de miercuri voi ştii mult mai multe despre corpul uman şi aştept cu nerăbdare să trăiesc această experienţă ", povesteşte Nicolai.

Expoziţia "The Human Body" a fost deschisă pe 22 martie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", unde poate fi vizitată până pe data de 30 iunie, zilnic, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 - 20.00.

Miercuri, începând cu ora 09.00, cei doi DJ-i ProFM o vor avea invitată în direct pe Aurora Stănescu, PR manager al Muzeului Antipa, pentru a afla chiar de la ea informaţii despre extraordinarele exponate care au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în oraşe precum Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expoziţia "The Human Body" îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o şansă unică de a-şi privi organismul prin ochii unui chirurg şi de a "experimenta" o incursiune vizuală în interiorul trupului omului. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este şi acela de a-i determina pe vizitatori să-şi respecte şi să-şi îngrijească organismul, acordând atenţie felului în care aleg să trăiască.

De asemenea, trebuie menţionat că aceste corpuri umane prezentate în cadrul expoziţiei "The Human Body", care a stârnit atâtea controverse, au fost donate, în conformitate cu legislaţia chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory. Corpurile sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale.

Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar şi muzeelor, în scop educaţional. Prin plastinaţie, ţesutul uman este conservat definitiv, prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici