Proiect conceptual: Shia LaBeouf a înconjurat de 144 de ori un muzeu din Amsterdam

Actorul Shia LaBeouf, starul primelor filme din franciza "Transformers", a alergat joi în jurul unui renumit muzeu din Amsterdam, Stedelijk Museum, efectuând 144 de tururi în cadrul unei reprezentaţii de artă conceptuală.

92 afișări
Imaginea articolului Proiect conceptual: Shia LaBeouf a înconjurat de 144 de ori un muzeu din Amsterdam

Proiect conceptual: Shia LaBeouf a înconjurat de 144 de ori un muzeu din Amsterdam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtând o pereche de colanţi violet şi o vestă de culoare verde, Shia LaBeouf a apărut concentrat şi a ignorat întrebările jurnaliştilor în timp ce îşi efectua încălzirea, înainte de a porni în această cursă, denumită "#metamarathon", în jurul Muzeului de artă modernă Stedelijk.

"Cursa în jurul muzeului este o reprezentaţie a lui Shia şi a altor doi artişti care au fost invitaţi de Stedelijk Museum în cadrul unui simpozion pe care îl organizăm în interior în acest moment", a declarat Hendrik Folkerts, curatorul secţiunii de Programe publice din cadrul muzeului.

El a susţinut şi o conferinţă despre felul în care lumea este concepută de persoanele care s-au născut în anii '80 şi sunt asaltaţi de omniprezenţa reţelelor de socializare şi de "cultul" celebrităţii, a explicat Hendrik Folkerts.

Aproximativ 600 de artişti, filosofi şi liber cugetători veniţi din lumea întreagă participă la acest simpozion, care durează 12 ore şi este intitulat "#metamodernism".

"Organizăm o conferinţă «maraton» în interior şi dorim ca acest lucru să se reflecte într-o anumită manieră şi în exteriorul muzeului. Nimeni nu poate să facă mai bine acest lucru ca Shia şi ceilalţi doi artişti", a adăugat Hendrik Folkerts.

Reprezentaţia de joi reprezintă cel mai recent dintre evenimentele insolite care l-au avut în centrul lor pe actorul american Shia LaBeouf.

La Festivalul Internaţional de la Berlin din luna februarie, starul hollywoodian a plecat brusc de la o conferinţă de presă citând o frază celebră rostită de fotbalistul Eric Cantona: "Pescăruşii urmăresc o şalupă pentru că se aşteaptă ca sardinele să fie aruncate în mare".

La premiera filmului "Nymphomaniac", de Lars von Trier, actorul american a apărut cu o pungă de hârtie pe cap pe care scria: "Nu mai sunt faimos/ I'm Not Famous Anymore".

Tot în februarie, a participat la o reprezentaţie artistică conceptuală într-o galerie din Hollywood. Actorul stătea aşezat într-o cameră, fără să vorbească, iar vizitatorii erau invitaţi să intre în galeria de artă.

Actorul american a apărut în faţa unui judecător din New York la sfârşitul lunii iunie. El a fost reţinut pentru tulburarea ordinii publice după ce a provocat un veritabil scandal în timpul unei piese de teatru pe Broadway.

Shia LaBeouf a devenit celebru după rolul lui Sam Witwicky din primele trei filme din seria SF "Transformers", care s-au bucurat de un imens succes de casă. În anul următor, LaBeouf a fost distribuit în alte două pelicule cu încasări excepţionale - "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" şi "Ochi de vultur/Eagle Eye". Anul 2009 i-a adus din nou două roluri în filme cu succes de casă - "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" şi "New York, I Love You", iar în 2010, acesta a jucat alături de Michael Douglas în "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule". Recent, Shia LaBeouf a jucat, alături de Brad Pitt, în drama de război "Fury", de David Ayer, care va avea premiera în România pe 14 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici