Proiect de reducere a cantităţii de deşeuri de plastic din păduri cu ajutorul nucilor de caju

  • În sudul Scoţiei a început un proiect uriaş de reducere a cantităţii de deşeuri de plastic din păduri.
  • Tuburile de plastic pentru copaci au fost introduse la sfârşitul anilor 1970 şi se estimează că 200 de milioane de tuburi au fost folosite în întreaga ţară.
  • Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat, iar Borders Forest Trust (BFT) elimină sute de mii dintre ele.
1484 afișări
Imaginea articolului Proiect de reducere a cantităţii de deşeuri de plastic din păduri cu ajutorul nucilor de caju

Sursa foto: Twitter

O alternativă biodegradabilă, fabricată din lână şi un polimer din nuci de caju şi ulei de ricin, este introdusă în terenurile de lângă Moffat şi nu numai.
 
BFT a fost creditat pentru transformarea unei zone cândva pustii într-o poiană împădurită. BFT îşi desfăşoară activitatea în trei locaţii în ceea ce numeşte "inima sălbatică" a sudului Scoţiei: Carrifran Valley, Talla şi Gameshope, precum şi Corehead şi Devil's Beef Tub.
 
Adrian Kershaw, de la BFT, a declarat că tuburile de plastic au jucat un rol important încă de când au fost aduse pentru prima dată, potrivit BBC.
 
„Tuburile pentru copaci au un scop vital atunci când încerci să înfiinţezi o pădure", a spus el. „Acestea oferă protecţie împotriva lucrurilor care ar putea dori să mănânce arborii tineri - şoareci, alte rozătoare mici şi căprioare. Ele protejează împotriva elementelor şi oferă un fel de adăpost împotriva acestora pentru a ajuta puieţii să se îndepărteze pe tot parcursul anului. De asemenea, ne pot ajuta să înfiinţăm arbori în zone în care ar putea exista vegetaţie concurentă”.
 
Cu toate acestea, ei au creat acum o oarecare bătaie de cap pentru BFT, care a plantat un număr mare de arbori pe dealurile din apropierea Moffat. „De fapt, avem câte unul pentru fiecare copac pe care l-am plantat - deci peste 250.000", a explicat Kershaw.
 
El a spus că nu sunt întotdeauna bune pentru copac şi pot oferi un adăpost pentru muşchi, dar cea mai mare problemă apare odată ce copacul este mai mare şi tuburile ar trebui să se despice şi să cadă.
 
„Atunci este doar gunoi, de fapt, plastic împrăştiat pe tot versantul dealului", a spus el. „Nu există niciun dubiu că acest plastic trebuie să dispară de pe versant".
 
Ei sunt în curs de a elimina sute de mii de tuburi de copac, în timp ce încearcă noul tub complet biodegradabil în timpul iernii.
 
„Este fabricat din lână britanică şi un polimer din nucă de caju şi ulei de ricin", a declarat domnul Kershaw. „Acesta va dura - în funcţie de condiţii - aproximativ cinci ani, ceea ce este suficient de mult timp pentru ca orice copac să se stabilească. Adevărata frumuseţe a acestuia este că, în aceşti cinci ani, va începe să se degradeze aproape din prima zi, dar va continua să ofere protecţie”.
 
El a spus că, dacă se va dovedi a fi un succes, este posibil să fie extins. „Nu suntem împotriva tuburilor, trebuie să folosim tuburi, dar aceasta pare o soluţie ideală, o alternativă ideală pentru noi şi sperăm cu adevărat în succesul ei”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici