„Prostituţie de lux pe Instagram.” Tinerele primesc oferte de 50.000 de lire sterline pentru a se culca cu bărbaţi bogaţi

Influenceri importanţi pe Instagram se plâng că sunt abordaţi de străini care le oferă sume importante de bani în schimbul unor relaţii sexuale, relatează BBC News, citând emisiunea de ştiri Victoria Derbyshire.

16846 afișări
Imaginea articolului „Prostituţie de lux pe Instagram.” Tinerele primesc oferte de 50.000 de lire sterline pentru a se culca cu bărbaţi bogaţi

Sursă foto: Instagram

Potrivit unor voci, Instagramul a devenit „un catalog prin care bărbaţii îşi selectează următoarele cuceriri”, relatează BBC. ”Este o formă de prostituţie de lux. Este înfricoşător când te gândeşti că dacă mi-au scris mie, probabil că au abordat şi alte mii de fete frumoase pe Instagram” a mărturisit Tyne-Lexy Clarson, influencer pe Instagram.

Clarson susţine că avea doar 19 ani când i s-a propus pentru prima dată suma de 20.000 de lire sterline pentru „a fi scoasă la o cină”.

După ce a apărut în Insula Iubirii, un reality-show britanic, o agenţie i-a trimis un mail prin care i s-au oferit 50.000 de lire sterline pentru a petrece 5 nopţi în Dubai. Mailul conţinea şi un acord de confidenţialitate prin care se angaja să nu spună detalii despre ce ar fi fost obligată să facă în Dubai.

Clarson a mărturisit că nu a acceptat oferta, dar se teme că influencerii care au probleme şi nu primesc produse de lux pe gratis se simt presionaţi să păstreze aparenţele şi devin vulnerabili la aceste tipuri de tranzacţii. ”Sunt foarte mulţi bani, bani care îţi pot schimba viaţa” a mai completat ea.

Rosie Williams, care a apărut şi ea în sezonul 3 din Insula Iubirii, a povestit că i s-au oferit 100.000 de lire sterline pe an, plus haine şi genţi, dacă devine partenera unui bărbat din Dubai.

Tânăra a prezentat jurnaliştilor mesajul pe care l-a primit din partea bărbatului, spunând că nu ar fi niciodată tentată de o astfel de propunere indiferent de suma de bani oferită.

Mesajele primite de tinere pe Instagram sunt fie scrise direct de bărbaţi bogaţi care le solicită sex contra unor sume considerabile de bani, fie de agenţii care acţionează în numele unor clienţi.

După ce a participat într-o emisiune de talente, „Isabel” susţine că a primit un mesaj de la un star de reality-show, cu 10 ani mai mare ca ea, care i-a propus 10.000 de lire sterline pentru sex, ca parte dintr-un pachet de vacanţă.

„La început îmi trimitea genţi de lux pe gratis. Avea un fetiş pentru că era dominant din punct de vedere financiar, aşă că simţea o plăcere sexuală să cheltuie bani pe genţi pentru mine. Mă chinuiam să-mi păstrez urmăritorii activi pe pagină. Aşa că am acceptat oferta” a povestit tânăra.

„Chiar era drăguţ când m-am întâlnit cu el. La cină m-a întrebat de bani, i-am spus că am datorii de 5000 de lire. Mi-a spus: Fă sex cu mine şi îţi dau dublu”. „Isabel” a spus că a mers în camera lui de hotel şi au întreţinut relaţii sexuale, apoi  ”s-a simţit degradată, supărată şi violată”.

Dar insistă că nu este o formă de prostituţie: „Este o relaţie cu un scop, care progresează în timp. La prostituţie mă gândesc că e atunci când cazi de acord cu un străin pentru o sumă de bani”.

Un grup de feministe, Object, care luptă pentru ca femeile să nu fie transformate în obiecte sexuale, a declarat că înţelege de ce tinerele acceptă aceste oferte tentante.

”Femeile implicate în astfel de lucruri nu vor să audă de cuvântul prostituţie, dar realitate este că îşi vând trupurile pentru bani” a explicat Heather Brunskell-Evans.

Rob Cooper, agent de vedete, susţine că nu doar femeile sunt abordate pe Instagram de străini pentru a li se oferi bani în schimbul serviciilor sexuale.

„Solicitarea de sex nu este tolerată pe Instagram iar cei care încalcă repetat aceste reguli vor fi interzişi. Vrem ca Instagramul să fie un spaţiu sigur pentru ca oamenii să se exprime. Investim mult în tehnologie pentru a preveni hărţuirea online pe platformă”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici