Psihiatru despre gestul lui Bleonţ: O încercare de a câştiga notorietate şi impact public

Doctorul Cristian Andrei a declarat, pentru MEDIAFAX, că gestul actorului Claudiu Bleonţ, care s-a dezbrăcat în faţa jurnaliştilor, la o conferinţă de presă, poate fi "un act deliberat", într-o situaţie marcată de presiunea de a-şi promova spectacolul, "în faţa unui public surd şi orb".

133 afișări
Imaginea articolului Psihiatru despre gestul lui Bleonţ: O încercare de a câştiga notorietate şi impact public

Psihiatru despre gestul lui Bleonţ: O încercare de a câştiga notorietate şi impact public (Imagine: Florin Gheorghe/ Mediafax Foto)

Potrivit doctorului Cristian Andrei, dacă nu au mai existat astfel de manifestări din partea lui Claudiu Bleonţ, nu se poate considera că gestul lui de a se dezbrăca într-o conferinţă de presă "ar rezulta dintr-un discernământ scăzut".

"Poate fi un act deliberat, într-o situaţie marcată de presiune. Presiunea poate fi nevoia de a-şi promova spectacolul, în faţa unui public surd şi orb", a declarat Cristian Andrei, medic specialist neuropsihiatru, care practică psihiatria în sistem privat.

Vezi ce spune actorul despre gestul său.

Vezi reacţia directorului Teatrului din Arad.

În plus, Cristian Andrei spune că, în străinătate, artiştii sunt în general "destul de dezinhibaţi", fapt pentru care mass media adaugă bipuri sau blurează anumite imagini. "Nu se ştie dacă mass media din România şi comunitatea română sunt pregătite pentru astfel de gesturi din partea artiştilor", a explicat Cristian Andrei.

Totodată, Cristian Andrei interpretează gestul lui Claudiu Bleonţ ca pe "un fel de concurenţă" între actor şi, spre exemplu, mediatizarea intensă a situaţiei vameşilor. "Eu interpretez gestul ca o încercare din partea domnului Bleonţ de a câştiga măcar o oră sau două de notorietate, de impact public", a mai spus Cristian Andrei.

Actorul Claudiu Bleonţ şi-a dat jos chiloţii în faţa jurnaliştilor, la o conferinţă de presă pe care a susţinut-o, joi, la Arad, pentru promovarea unui spectacol, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

Claudiu Bleonţ a susţinut o conferinţă de presă la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad, pentru a promova spectacolul "Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea", iar în timpul discuţiilor cu jurnaliştii şi-a dat jos pantalonii şi chiloţii şi şi-a arătat penisul.

Bleonţ a făcut gestul în timp ce povestea despre starea de spirit pe care o are la vârsta actuală, afirmând că nu îi este jenă că "e aşa de mică" şi că "suntem o ţară de farseuri".

"V-am şocat sau am fost sincer?", i-a întrebat Bleonţ pe jurnaliştii care au fost de faţă.

Spectacolul "Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III lea" va fi jucat la Arad în 8 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici