Quentin Tarantino şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood - FOTO

Cineastul american Quentin Tarantino şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, marţi, pe o ploaie torenţială, în faţa celebrului cinematograf TCL Chinese Theatre din Los Angeles, informează Reuters.

175 afișări
Imaginea articolului Quentin Tarantino şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood - FOTO

Quentin Tarantino şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood - FOTO

Amprentele mâinilor şi picioarelor regizorului şi scenaristului Quentin Tarantino, renumit pentru filmele sale marcate de violenţă şi scene sângeroase, precum "Reservoir Dogs", seria "Kill Bill" şi recentul western "Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight", sunt de acum înainte expuse pe Hollywood Boulevard alături de cele ale unor actori celebri, precum Robert De Niro, Sandra Bullock şi Meryl Streep.

La ceremonia de marţi a fost prezent şi actorul Christoph Waltz, care a câştigat două premii Oscar graţie rolurilor pe care le-a interpretat în două filme regizate de Tarantino - "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained".

"Am vrut să-mi las amprentele mâinilor şi picioarelor în faţa cinematografului Chinese Theatre cu mult timp înainte de a avea o carieră. Aşadar, este un lucru pe care am vrut să-l fac toată viaţa", a declarat cineastul american.

Quentin Tarantino, în vârstă de 52 de ani, a fost un fan împătimit al industriei filmului încă dinainte de a începe să scrie scenarii şi să regizeze lungmetraje şi a lucrat pentru o vreme ca plasator într-un cinematograf.

Câştigător al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction", din 1994, şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp Fiction" şi "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost, pe rând, regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două lungmetraje din seria "Kill Bill", "Maşina morţii/ Death Proof", "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici