Quentin Tarantino va scrie romane şi piese de teatru, după ce se va retrage din cinematografie

Regizorul şi scenaristul american Quentin Tarantino va scrie romane şi piese de teatru, după ce se va retrage din cinematografie, a dezvăluit bunul său prieten şi colaborator Tim Roth, informează contactmusic.com.

141 afișări
Imaginea articolului Quentin Tarantino va scrie romane şi piese de teatru, după ce se va retrage din cinematografie

Quentin Tarantino

Celebrul cineast american a dezvăluit recent faptul că doreşte să renunţe la regia de film, după finalizarea celui de-al 10-lea lungmetraj din filmografia sa şi că va renunţa definitiv la cariera de cineast după ce va împlini vârsta de 60 de ani.

Tarantino, în vârstă de 52 de ani, speră să mai facă două filme, după ce noul său lungmetraj, pelicula western "The Hateful Eight", va fi lansată în cinematografe, şi a spus că va mai petrece încă opt ani în această industrie.

"Dacă voi lucra la cele două filme fără pauză între ele, vorbim despre o perioadă de cel puţin şase ani începând de acum. Cred că, de fapt, intervalul corect va fi de opt ani. Opt ani par să fie destul de departe", a dezvăluit artistul american pentru The Sun. "Decizia mea ar putea să se schimbe, dar mă îndoiesc că va fi aşa. Vom vedea", a adăugat cineastul.

Unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, actorul Tim Roth, este însă convins că Tarantino va rămâne o veritabilă forţă la Hollywood şi după ce se va retrage din cinematografie.

"Va merge mai departe, va scrie cărţi, va scrie piese de teatru, ar putea să intre şi în televiziune. Va fi prezent în continuare. Ideea generală este, după părerea mea, că vrea să mai dea încă o lovitură şi apoi să se oprească. Vorbeşte despre, poate, încă două filme, iar ele vor avea nevoie de 8-10 ani pentru a fi făcute. Aşadar, va rămâne încă o vreme printre noi", a spus Tim Roth.

Câştigător al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction" din 1994 şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp fiction" şi "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două filme din seria "Kill Bill", "Maşina morţii/ Death Proof", "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici