Radu Mazăre a sărit cu paraşuta la concursul de acrobaţie aeriană de la Mamaia - GALERIE FOTO

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a făcut, sâmbătă, un salt cu paraşuta de la o înălţime de 3.000 de metri, dând, astfel, startul concursului de acrobaţie aeriană FAI Mamaia - World Elite Aerobatics Formula.

214 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre a sărit cu paraşuta la concursul de acrobaţie aeriană de la Mamaia - GALERIE FOTO

Radu Mazăre a sărit cu paraşuta la concursul de acrobaţie aeriană de la Mamaia (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Competiţia a fost deschisă de Radu Mazăre, care a făcut un salt cu paraşuta, de la o înălţime de 3.000 de metri, la punct fix, în tandem cu un instructor de la Aerodromul din Tuzla.

Cei opt piloţi aflaţi în concurs s-au întrecut apoi în proba de acrobaţie cu program impus, evenimentul desfăşurându-se fără probleme, sub privirile a mii de turişti şi de constănţeni prezenţi pe plaja din Mamaia.

Organizatorii FAI Mamaia - World Elite Aerobatics Formula au modificat programul de competiţie, probele de concurs care ar fi trebuit să aibă loc duminică fiind programete, de teama ploii, pentru sâmbătă după-amiază, de la ora 15.00, când va avea loc proba de acrobaţie freestyle.

Potrivit organizatorilor, măsura a fost luată din cauză că vremea s-ar putea înrăutăţi duminică, meteorologii emiţând, încă de vineri, o avertizare "cod galben" de ploi şi vijelii, valabilă de sâmbătă de la prânz până duminică seară, care vizează şi judeţul Constanţa.

Şi calificările care au avut loc vineri au fost afectate de vremea nevaforabilă. Iniţial, acestea fuseseră programate pentru ora 15.00, dar au fost amânate, cu mai multe ore, din cauza plii. După ce ploaia s-a oprit, avioanele s-au ridicat de la sol, în jurul orei 18.00, iar piloţii au putut evolua pe cerul de deasupra staţiunii Mamaia, sub privirile a mii de turişti aflaţi pe promenadă şi, în funcţie de performanţele obţinute, s-a stabilit ordinea intrarării lor în competiţie.

Dacă sâmbătă după-amiază totul va decurge conform programului, urmează ca duminică să aibă loc, de la ora 11.00, o paradă a aeronavelor Regional Air Services, lansări de paraşutişti, zboruri individuale şi în formaţie, demonstraţie a Iakarilor Acrobati, iar de la ora 20.00 va avea loc festivitatea de premiere la Cazinoul din Mamaia.

World Elite Aerobatics Formula este primul concurs de acrobaţie aeriană organizat vreodată în România sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

La eveniment, organizat de către compania Regional Air Services - Aerodrom Tuzla, împreună cu multiplul campion mondial la acrobaţie aeriană Jurgis Kairys, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi al Consiliului Judeţean Constanţa, pe plaja din dreptul cazinoului din Mamaia, participă opt piloţi, printre cei mai buni din lume la acrobaţii aeriene. Juriul FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula este format din patru dintre cei mai buni arbitri de aviaţie, avizaţi de FAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici