Rammstein, Metallica, Manowar concertează la Sonisphere Festival de la Bucureşti

Trupele Rammstein, Metallica, Manowar, Slayer, Alice in Chains, Megadeth şi Heaven and Hell concertează la Bucureşti în cadrul Sonisphere Festival, care se desfăşoară în perioada 25 - 27 iunie, la complexul Romexpo.

887 afișări
Imaginea articolului Rammstein, Metallica, Manowar concertează la Sonisphere Festival de la Bucureşti

Rammstein, Metallica, Manowar concertează la Sonisphere Festival de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul festivalului:

  • 25 iunie: Manowar, Volbeat

  • 26 iunie: Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax, Heaven and Hell

  • 27 iunie: Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour şi Mastodon

De unde cumpăram bilete:

Cât costă biletele:

pentru prima zi

  • Normal Circle - 120 lei,

  • Golden Circle - 220 lei

  • VIP - 350 de lei, plus TVA de 6%.

pentru zilele de 26 şi 27 iunie

  • Normal Circle - 185 lei,

  • Golden Circle - 290 lei,

  • VIP - 350 lei, plus TVA de 6%.

abonamentele pentru cele trei zile:

  • Normal Circle - 350 lei,

  • Golden Circle - 490 lei,

  • VIP - 550 lei, plus TVA de 6%.

Declaraţii de la conferinţa de presă:

"Suntem norocoşi şi onoraţi că avem nume mari la Bucureşti. I-am contractat înainte de Crăciun, dar de-abia acum am primit toate confirmările. Este pentru prima dată în istorie când Metallica, Megadeth, Anthrax şi Heaven and Hell cântă împreună", a declarat Marcel Avram.

"Este cel mai important festival din România, cu cele mai importante trupe rock. E un festival ce durează trei zile, un festival care se află sub egida Sonisphere. E un festival care poate să fie cel mai important la nivel european, un festival care se desfăşoară în mai multe ţări. După 20 de ani avem parte în România de primul festival de calibru", a declarat Lenţi Chiriac, Production Manager la D&D East Entertainment.

La conferinţa de presă au participat Marcel Avram, Denise Săndulescu, General Manager D&D Entertainment, şi Lenţi Chiriac, Production Manager la D&D East Entertainment.

Informaţii despre trupe

Rammstein este o formaţie germană, ale cărei baze au fost puse în 1994, în Berlin. Trupa este formată din Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver "Ollie" Riedel (chitară bas), Christoph "Doom" Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian "Flake" Lorenz (clape).

Până în prezent, trupa a lansat şase albume: "Herzeleid" (1995), "Sehnsucht" (1997), "Mutter" (2001), "Reise, Reise" (2004),"Rosenrot" (2005) şi "Liebe ist Fuer Alle Da" (2009). Rammstein a mai fost în Romania pentru a filma videoclipul piesei care dă titlul penultimului material discografic, "Rosenrot".

Trupa Manowar, formată în prezent din Eric Adams, Joey Demaio, Karl Logan şi Scott Columbus, este unul dintre cele mai reprezentative nume ale genului heavy-metal şi, conform Guinness Book of World Records 1984, "cea mai zgomotoasă trupă din lume". Pe parcursul unei cariere de peste un sfert de secol, Manowar a lansat zece albume de studio, trei albume live, precum şi numeroase single-uri, EP-uri, compilaţii şi DVD-uri, atrăgându-şi un număr impresionant de fani dedicaţi (numiţi "Manowarriors" sau "Immortals").

Joey Demaio lucra ca inginer de sunet pentru Black Sabbath când l-a întâlnit pe chitaristul Ross the Boss, alături de care a pus bazele Manowar, recrutându-i mai apoi pe solistul Eric Adams şi pe bateristul Donny Hamzik. Primul album al trupei, "Battle Hymns", a apărut în 1982, urmat un an mai târziu de "Into Glory Ride", material ce marchează şi venirea lui Scott Columbus la tobe.
Chitaristul Karl Logan s-a alăturat trupei în 1994, înainte de lansarea celui de-al optulea album Manowar, "Louder Than Hell". Cel mai recent album de studio Manowar, "Gods of War", a apărut la începutul anului 2007, fiind primul dintr-o serie de materiale dedicate zeilor războiului din diferite mitologii. "Gods of War" este construit în jurul mitului lui Odin, divinitate supremă şi iniţial zeu al războiului în mitologia nordică. Trupa a concertat la Bucureşti şi anul trecut, în cadrul B'estfest.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica, s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu şapte premii Grammy.

Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. Concertul din vară ar urma să fie cel de-al treilea pe care trupa îl susţine la Bucureşti.

Alice in Chains este o trupă rock americană înfiinţată în oraşul american Seattle, în 1987, de chitaristul Jerry Cantrell şi solistul Layne Staley. Stilul acestui grup a fost adeseori asociat cu muzica grounge, deşi încorporează numeroase elemente heavy metal şi acustice. Alice in Chains a devenit celebră la începutul anilor 1990, alături de celelalte trupe grunge din Seattle, precum Nirvana, Pearl Jam şi Soundgarden, şi a vândut peste 17 milioane de albume pe plan mondial. Deşi Alice in Chains nu s-a destrămat niciodată oficial, activitatea trupei a fost afectată pentru o lungă perioadă de timp din cauza dependenţei de droguri a membrilor ei, culminând cu moartea solistului Layne Staley, în 2002. Alice in Chains s-a reîntregit în 2005, cu noul solist William DuVall, şi a lansat pe 29 septembrie 2009 materialul "Black Gives Way to Blue", primul album de studio al grupului din ultimii 14 ani.

Trupa americană de heavy metal Megadeth a fost formată în 1983, de Dave Mustaine, în urma plecării sale de la Metallica. Formaţia a lansat 12 albume de studio, ultimul în 2009, şase albume live şi numeroase videoclipuri şi compilaţii. Pionieră a genului thrash metal american, Megadeth a devenit celebră în anii '80, membrii formaţiei schimbându-se însă frecvent, în parte datorită problemelor notorii privind abuzul de substanţe.

Din 1983 până în 2002, Mustaine şi basistul Dave Ellefson au fost singurii membri constanţi în trupă. Formaţia s-a destrămat în 2002, după ce Mustaine a suferit o leziune severă a nervilor de la mâna stângă. Totuşi, după ce s-a recuperat fizic, acesta s-a reunit cu foştii colegi, în 2004, lansând albumul "The System Has Failed", urmat de "United Abominations" (2007). Megadeth, împreună cu noul chitarist Chris Broderick, au lansat cel mai recent album de studio, "Endgame", pe 15 septembrie, anul trecut. Megadeth a vândut mai mult de 20 de milioane de albume în toată lumea, trupa având şi 7 nominalizări consecutive la Grammy Awards, pentru Best Metal Performance.

Slayer este o formaţie înfiinţată în California, în 1981. Bazele trupei au fost puse de chitariştii Jeff Hanneman şi Kerry King. Slayer s-a bucurat de succes odată cu lansarea discului "Reign in Blood", în 1986. Trupa este catalogată ca făcând parte din "the Big Four" (cei patru mari), alături de Metallica, Anthrax şi Megadeth.

De-a lungul carierei, trupa a câştigat două premii Grammy la categoria "Best Metal Performance". De asemenea, formaţia este nominalizată şi anul acesta pentru acelaşi premiu, cu piesa "Hate Worldwide". Aceasta este inclusă pe albumul "World Painted Blood", cel de-al 11-lea material de studio semnat Slayer, care a fost lansat în noiembrie anul trecut.

Heaven & Hell reprezintă o colaborare muzicală a membrilor trupei Black Sabbath - Tony Iommi şi Geezer Butler - cu doi foşti membri ai aceleiaşi trupe - Ronnie James Dio şi Vinny Appice. Cei patru muzicieni de la Heaven & Hell au compus şi concertat împreună, sub numele de Black Sabbath, între anii 1980-1982 şi 1991-1992. În 2006, ei s-au întâlnit din nou pentru a înregistra trei piese noi pentru compilaţia "Black Sabbath: The Dio Years" şi au hotărât să plece într-un nou turneu, în 2007-2008. Tony Iommi, deţinătorul drepturilor asupra numelui Black Sabbath, a luat decizia ca noua trupă se numească Heaven & Hell, pentru se diferenţia de trupa Black Sabbath din era Ozzy Osbourne. Numele trupei a fost ales după primul disc Black Sabbath cu Ronnie James Dio ca solist, lansat în 1980. Pe 28 aprilie 2009, grupul Heaven & Hell a lansat albumul "The Devil You Know", ajuns pe locul al optulea în topul american de specialitate.

Stone Sour este o trupă americană post-grunge din Des Moines, Iowa. A fost fondată de Corey Taylor, vocalist al Slipknot, şi de fostul toboşar Joel Ekman. În 1995, James Root - care face parte din Slipknot, alături de Taylor - s-a alăturat formaţiei Stone Sour. În 1997, trupa a luat o pauză, când Taylor şi Root şi-au petrecut o mare parte din timp cu trupa Slipknot. Albumul lor de debut, "Stone Sour", a fost lansat în 2002. Titlul albumului este inspirat de un cocteil ce constă printre altele din whisky şi suc de portocale. Formaţia Stone Sour a mai lansat între timp alte două albume, "Come What(ever) May" (2006) şi "Stone Sour's Third Album" (2010).

Mastodon este o trupă americană de heavy metal din Atlanta, Georgia, formată în 1999. Este una dintre cele mai celebre trupe din noul val al heavy metal-ului american. Trupa este formată Troy Sanders, Brent Hinds, Bill Kelliher şi Brann Dailor. A lansat patru albume şi au avut turnee în lumea întreagă. În 2007, Mastodona a fost nominalizată la premiile Grammy, însă trofeul i-a fost "suflat" de Slayer.

Anthrax este o trupă americană de heavy metal înfiinţată la New York în 1981, devenită ulterior una dintre cele mai populare trupe de pe scena trash metal-ului anilor '80. După ce acest curent a câştigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusă în "The big four" (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici