Rapperul Mos Def concertează în premieră în România, la Creative Fest 2015

Artistul de hip-hop Yasiin Bey, cunoscut şi sub numele de Mos Def, va concerta în premieră în România, la cea de-a doua ediţie a Creative Fest, un festival de artă şi cultură urbană, care va avea loc pe 5 şi 6 septembrie, în Bucureşti.

1145 afișări
Imaginea articolului Rapperul Mos Def concertează în premieră în România, la Creative Fest 2015

Mos Def (Foto: Arhiva)

Cea de-a doua ediţie a festivalului de artă şi cultură urbană Creative Fest va avea loc în acest an pe 5 şi 6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală, intrarea fiind liberă, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Timp de două zile, publicul este aşteptat la o serie de evenimente spectaculoase, precum concerte, demonstraţii de street dance, grafitti, 3D urban art, space painting, acrobaţii cu flăcări, freestyle football şi sporturi extreme.

Unul dintre evenimentele importante ale ediţiei de anul acesta a festivalului este concertul pe care artistul Yasiin Bey, cunoscut şi sub numele de Mos Def, îl va susţine pe 6 septembrie.

Line up-ul celor două zile de festival va fi completat de formaţiile Şuie Paparude, Robin & The Backstabbers, DOC & Vlad Dobrescu feat. Cedry2k & Carbon, Gojira & Planet H, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basska şi Tony Baboon Band.

Pe numele său real Dante Terrell Smith, Yasiin Bey/ Mos Def este originar din Brooklyn, New York, şi, începând cu vârsta de 6 ani, acesta a cochetat cu actoria şi muzica, urmând un liceu de profil. Şi-a început cariera muzicală în 1994, sub numele de Mos Def, dar a cunoscut succesul în anul 1998, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi rapperi atât de adepţii genului muzical, cât şi de critici.

Primul contact cu muzica l-a avut în anul 1994, când a format grupul rap Urban Thermo Dynamics (UTD). În 1996, Mos Def a decis să înceapă o carieră solo şi a înregistrat melodii pe albumele unor formaţii cunoscute, precum Da Bush Babees şi De La Soul. Apoi, la finalul anului 1996, a lansat primul său single, intitulat "Universal Magnetic", melodia ajungând în topuri importante dedicate muzicii rap underground. La începutul anului 1997, Mos Def şi-a schimbat numele de scenă în Yasiin Bey şi, împreună cu Talib Kweli, a format grupul muzical Black Star.

După succesul pe care l-a înregistrat alături de Talib Kweli, Yasiin Bey a decis să continue cariera solo şi a lansat, în 1999, albumul "Black on Both Sides". Succesul său a continuat cu "The New Danger", un album foarte bine primit de iubitorii genului muzical. Albumul a debutat pe locul 5 în topul Billboard, iar melodia "Sex, Love & Money" s-a numărat printre nominalizările Grammy Awards 2005, la categoria "Best Urban/Alternative Performance".

Totodată, Yasiin Bey este cunoscut ca actor, având peste 40 de roluri în cariera sa. La vârsta de 14 ani, acesta a apărut în filmul "God Bless the Child", care a fost lansat în 1998 pe ABC. De asemenea, a avut roluri în "Un poliţist la pensie/ The Cosby Mysteries", "Ceva creat de Dumnezeu/ Something the Lord Made", "O livrare de milioane/ Next Day Air", "Mărturie mortală/ 16 Blocks", "Be Kind Rewind", "Jaf în stil italian/ The Italian Job" şi " O relaţie dulce şi picantă/ Brown Sugar". Un alt rol important al rapperului american a fost cel din serialul "Dexter", unde l-a interpretat pe Brother Sam.

Creative Fest, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, este un festival cu intrare liberă, care urmăreşte să se poziţioneze ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale urbane din România, prin promovarea capacităţilor creative ale mediului artistic tânăr din Bucureşti şi prin oferirea unei platforme de exprimare vizibilă pentru tinerii creativi din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici