Recomandări pentru o vacanţă #smart post-pandemie. Sfaturile specialiştilor într-un podcast găzduit de către Vlad Craioveanu

  • Alegi să îţi petreci vacanţa cu precădere în proximitate
  • Ar fi bine să ai un fond de economii pentru vacanţă
  • Un alt sfat util, fă-ţi asigurare de călătorie!
309 afișări
Imaginea articolului Recomandări pentru o vacanţă #smart post-pandemie. Sfaturile specialiştilor într-un podcast găzduit de către Vlad Craioveanu

Recomandări pentru o vacanţă #smart post-pandemie. Sfaturile specialiştilor într-un podcast găzduit de către Vlad Craioveanu

Vlad Craioveanu, Host SMART Radio, a început colaborea cu proiectul Curious Lion cu un prim podcast dedicat tursimului post-COVID 19. 

În acest Podcast Vlad stă de vorbă cu sociologul, Julien ZIdaru de la Exact Business, domnul Cosmin Marinof, managing partner Dertour Romania si Ovidiu Iosif, head of retail strategy ING Bank Romania.

Iată care sunt concluziile generale extrase din podcastul lui: "Oamenii îşi doresc mai multă libertate, care este în contra-punct cu o altă nevoie esentială, aceea de siguranţă. După perioada de izolare, clar, toţi vrem vacanţă. În alegerea destinaţiei de vacanţă am aflat că, mai nou, pentru majoritatea românilor primează siguranţa confortului iar destinaţiile de vacanţă vor fi alese cu precădere din proximitate. Ce înseamnă proximitate pentru ei? Undeva până la maximum o zi distanţă de România. 

Cu siguranţă si turismul intern va creşte mult în vara aceasta, dar ne vom îndrepta către ţările limitrofe – Bulgaria, Grecia, Ungaria –  si ceva mai departe – Cipru sau Turcia. 

Dacă pe perioada verii românii rămân resemnaţi cu vacanţe petrecute în ţară şi în ţările din proximitate, spre finalul anului deja au început să îşi reserve vacanţe spre destinaţii exotice din Asia şi America Latină. Vestea bună este că ofertele last minute vor creşte semnificativ. 

Bine, bine dar cum ştim că nu există vacanţe fără bani? Să nu uităm sfaturile primite de la ING, să ne facem un venit de chetuieli pentru vacanţe. 

Sunt recomandate economiile în această perioadă, să punem deoparte măcar 10-20% din veniturile lunare, să vizăm ofertele fexibile pe care le putem anula cu puţin timp înainte, să ne facem asigurări de călătorie şi, nu în ultimul rând, să ţinem cont de rata de schimb pentru că ştim cum socoteala de acasă poate să nu se potrivească cu cea din vacanţă. 

Nu în ultimul rând, dacă vrem cu orice preţ vacanţă şi nu avem bani, da, există opţiunea de credite de nevoi personale, dar trebuie să optăm pentru variante în care acestea se pot stinge rapid. Să nu ne înhămăm la credite pe termene prea lungi pentru vacanţe, când în toamnă poate vrem să ne cumpărăm o casă sau să o amenajăm."

Găseşti aici podcastul complet.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici