Record de căldură în Sydney. S-a înregistrat cea mai călduroasă noapte de noiembrie din istorie

  • Noaptea de sâmbătă spre duminică 29 noiembrie a fost cea mai călduroasă înregistrată pentru această lună în Sydney.
  • Ziua, temperaturile ajung la 40 de grade.
  • Precedentul record datează din 1967, când minima în timpul nopţii a coborât până la 24,8 grade.
922 afișări
Imaginea articolului Record de căldură în Sydney. S-a înregistrat  cea mai călduroasă noapte de noiembrie din istorie
Noaptea de sâmbătă spre duminică 29 noiembrie a fost cea mai călduroasă înregistrată pentru această lună în Sydney, cel mai mare oraş din Australia, care se confruntă în prezent cu o perioadă de caniculă, cu temperaturi care ajung la 40 de grade °în timpul zilei.”
 
Temperatură a scăzut la mijlocul nopţii la 25,3 grade, dar la ora 4.30 dimineaţa a crescut la 30 de grade şi a ajuns rapid din nou la 40 la jumătatea zilei, pentru a doua zi consecutivă. Regiunea New South Wales, unde se află oraşul, este afectată de  o ”caniculă puternică," potrivit serviciilor meteorologice, iar alte oraşe din sud-estul Australiei au bătut, de asemenea, noi recorduri de căldură sâmbătă, cu 43 de grade la Griffith şi 45 de grade la Mildura.
 
Precedentul record datează din 1967, când minima în timpul nopţii a coborât până la 24,8 grade.
 
Autorităţile au interzis aprinderea oricărui foc în părţile de est şi nord-est ale statului. 
 
Valul de căldură actual vine la două săptămâni după ce oamenii de ştiinţă din guvernamen au avertizat că schimbările climatice vor aduce mai multe incendii, secete şi cicloni în Australia. Ţara se bazează foarte mult pe combustibilii fosili, iar premierul său conservator, Scott Morrison, a negat în repetate rânduri că există o legătură între schimbările climatice şi incendiile sălbatice. El a mai spus că este hotărât să menţină Australia printre principalii exportatori de combustibili fosili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici