Record de preţ: 35,3 milioane de dolari pentru un diamant de 507 carate

Un diamant de 507 carate, provenind din minele deţinute de compania Petra Diamonds, a fost vândut pentru suma de 35,3 milioane de dolari, vineri, stabilind un nou record de preţ pentru un diamant brut.

27 afișări
Imaginea articolului Record de preţ: 35,3 milioane de dolari pentru un diamant de 507 carate

Record de preţ: 35,3 milioane de dolari pentru un diamant de 507 carate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit estimărilor anterioare ale experţilor, preţul de vânzare minim al acestui diamant, considerat unul dintre primele 20 de diamante brute din lume în privinţa calităţii, era de 25 de milioane de dolari.

Compania Petra Diamonds a anunţat că acest diamant a fost achiziţionat de compania Chow Tai Fook Jewelry Co Ltd din Hong Kong.

Petra Diamonds a descoperit acest diamant brut în septembrie 2009, în mina Cullinan din Africa de Sud, pe care a cumpărat-o de la trustul De Beers, în 2007.

Mina din Cullinan, inaugurată în 1902, este renumită pentru descoperirea celui mai mare diamant brut din lume, în 1905, care avea peste 3.000 de carate. El a fost tăiat în mai multe bucăţi, iar câteva dintre acestea decorează coroana reginei Marii Britanii.

Această mină, amplasată la 40 de kilometri de capitala Pretoria, este, totodată, singura mină din lume din care se extrag cantităţi semnificative de diamante albastre, destul de rare, care se disting printr-o fosforescenţă de lungă durată.

Mina a aparţinut până în 2007 grupului De Beers, primul producător de diamante mondial, care a vândut-o pentru aproape 100 de milioane de euro consorţiului Petra Diamonds.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici