Record Guinness: Capital Gate din Abu Dhabi, desemnat cel mai înclinat turn din lume - FOTO

Capital Gate din Abu Dhabi a fost desemnată cea mai înclinată clădire-turn din lume, graţie unei înclinaţii record de 18 grade, depăşind cu 14 grade înclinaţia celebrului turn din Pisa, au anunţat reprezentanţii Guinness World Records, citaţi de huffingtonpost.com.

534 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Capital Gate din Abu Dhabi, desemnat cel mai înclinat turn din lume - FOTO

Record Guinness: Capital Gate din Abu Dhabi, desemnat cel mai înclinat turn din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turnul Capital Gate din Abu Dhabi are o înălţime de 160 de metri şi o înclinaţie de 18 grade către vest.

Potrivit National Exhibitions Company din Abu Dhabi, compania care a construit turnul, etajele acestuia sunt construite "perfect vertical până la etajul al 12-lea, după care etajele superioare au fost construite cu o înclinaţie uşoară către exterior, ce variază între 300 şi 1.400 de milimetri".

Turnul Capital Gate, descris pe site-ul său drept "o clădire concepută pentru a sfida simetria şi pentru a uimi atât la exterior cât şi la interior", va deveni probabil unul dintre simbolurile capitalei Emiratelor Arabe Unite. Lucrările de amenajare vor fi finalizate către sfârşitul acestui an.

Emiratele Arabe Unite par să îşi construiască un adevărat renume în ceea ce priveşte clădirile incluse în Guinness World Record. Cea mai înaltă clădire din lume - turnul Burj Dubai, ce măsoară 828 de metri - a fost inaugurată în Dubai, în luna ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici