Record Guinness: Cea mai scumpă sticlă de mezcal, fabricat din agave, a fost vândută cu 74.000 de dolari

O sticlă de mezcal a stabilit un nou record mondial de preţ, după ce a fost vândută cu 74.000 de dolari la o licitaţie organizată în Mexic.

149 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cea mai scumpă sticlă de mezcal, fabricat din agave, a fost vândută cu 74.000 de dolari

Agave (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fernando Altamirano Ruiz de Chavez, designerul principal al companiei care a realizat acest recipient, a declarat: "Sticla, denumită «The Shaman's Spell», finisată în platină, a fost vândută unui colecţionar francez, care deţine una dintre cele mai scumpe şi mai fine colecţii de vinuri şi lichioruri din lume".

Colecţionarul francez a plătit pe această sticlă suma de 55.000 de euro (74.000 de dolari).

Mezcalul este o băutură alcoolică fabricată din agave din provincia mexicană Oaxaca.

Doar 400 de astfel de sticle există în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici